Zöldséges-tonhalas penne | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Zöldséges-tonhalas penne

Ezt a receptet nyaralásunk alatt fejlesztettem ki. Szerettem volna valami gyorsat, finomat, és táplálót főzni. Mivel egy hónapig jártuk Európát a kocsiban aludva, másra nem is volt sok lehetőség. Így körbenéztem, hogy mi is van nálunk. Tészta, zöldségek, paradicsomszósz, konzervek és rengeteg fűszerünk volt. Így mindent bele alapon nekiálltam, a vége pedig tökéletesnek bizonyult.

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1db paradicsom
  • olívabogyó
  • 1 tonhal konzerv
  • 250 g sűrített paradicsom ( ízesített paradicsom szósszal finomabb)
  • toscán fűszerkever
  • bazsalikomos pestos fűszerkeverék
  • bors

Elkészítés:

  1. A hagymát, paprikát , paradicsomot és padlizsánt kisebb kockákra vágom és elkezdem párolni.Közben a tészta vízet is felrakhatom forrni, mivel a szósz max 15 perc alatt készen van.
  2. Belenyomom a fokhagymát. Megborsozom és egy kicsit megsózom.
  3. Mikor már a padlizsán megpárolódott ráöntjük a sűrített paradicsomot. Egy kicsit összerottyantjuk az összetevőket. Utána beledobáljuk az olívabogyót és a tonhalkonzervet.
  4. A végén megszórjuk a fűszerekkel. Rakhatunk sokat a keverékekből. És készen is van a szósz. :)

Tésztával tálaljuk a tetején parmezánsajttal.  Jó étvágyat kívánok! :)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.