Ízesmester.hu

Zöldfűszeres töltött cukkini

A tavasz remeke ez az étel. A sok nehéz téli étel után egy kis megnyugvás a gyomrunknak. Régebben a cukkinit semmire sem tudtam igazán felhasználni. ( a rántott cukkini kivételével) Aztán egy fogyókúra alkalmával el kezdtem gondolkodni, hogyan is tudnám még hasznosítani ezt a finom zöldséget. Hát ez volt az első ami eszembe jutott. Nagyon finom, kevés kalóriatartalmú mégis finom és egészséges főétel.

Hozzávalók:

  • 1-2 közepes cukkini
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2-4 db frankfurti virsli (jó minőségű, 84%-os hústartalmú)
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 kis doboz bonduelle kukorica
  • 1 csokor petrezselyem
  • bazsalikom
  • oregánó
  • rozmaring
  • mediterrán fűszerkeverék
  • 10 dkg zsírszegény sajt
  • himalája só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. A cukkinit félbevágjuk. A magos részét egy kiskanállal kikaparjuk, így egy “bölcsőt” készítve a tölteléknek. Egy kicsit megsózzuk és 20 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Fontos, hogy ezt a lépést megtegyük, hogy ne sütés közben eressze a levét.
  2. Míg a cukkini áll elkészítjük a zöldfűszeres öntetet, amit akár plusz mártogatósként is tálalhatunk az ételhez. Az a legjobb, ha friss fűszernövényeket tudunk használni, de a szárított is megfelelő. Egy kis tálba kiönjük a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a finomra aprított petrezselymet, bazsalikomot, oregánót, rozmaringot és egy kis mediterrán fűszerkeveréket.
  3. Ha letelt a 20 perc leöntjük a cukkiniről a levet. Megborsozzuk. Belehelyezzük a virslit, megszórjuk egy kis kukoricával és eloszlatunk rajta egy kis zöldfűszeres öntetet. A tetejét reszelt sajttal meghintjük.
  4. Jénaiba helyezzük. Kb 20 percre alufóliával letakartva sütőbe tesszük. Utána levesszük az alufóliát és megpirítjuk a tetején a sajtot. Barna rizzsel és madársalátával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.