Ízesmester.hu

Zabkása a legjobb reggeli

kesz_webA diéta betartásában nekem a legnehezebb dolog eddig a reggeli volt. Nem nagyon tudtam, hogy mi is lenne az igazi teljes értékű reggeli. És most nem a fehér kenyérről és sonkáról beszélek. 🙂 Sokáig ótckodtam a zabkásától. El sem tudtam képzelni, hogy milyen íze is lehet. A zabkása hallatán mindig valami rossz ízű étel jutott eszembe. Viszont mindig érdekelt, hogy valójában milyen is lehet. Szerintem életem egyik legpozitívabb csalódása volt. Leginkább a tejbegrízhez hasonlítanám az ízét és az állagát is. A tejbepapit pedig mindenki szereti. 🙂 Én szójatejjel és édesítővel készítettem, hogy igazán diétás legyen. Próbáljátok ki ti is, sima tej, vagy szójatej helyett vízzel is elkészíthetitek.

 

Hozzávalók:

  • 2,5 dl szójatej
  • 1-1,5 dl kisszemű zabpehely
  • Canderel vagy egyéb édesítő
  • 1/2 alma
  • Fahéj

 

Elkészítés:

A tejet felmelegítjük. Beleöntjük a zabpelyhet és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ez maximum 5 perc főzést igényel. Egy fél almát felszeletelünk és a kása tetejére helyezzük. A végén megszórjuk egy kis fahéjjal vagy egy kis cukor nélküli kakaóval.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.