Ízesmester.hu

Vega bavette kéksajttal

webKi mondta, hogy minden nap kell valamilyen húst enni? Nálam évente vannak olyan korszakok, amikor pár hétig nem kívánom a húst. Ilyenkor rendkívül finom zöldséges dolgokat tudok kitalálni. Úgy érzem, hogy most is elért ez a korszak. Jött is egy újabb isteni recept. Ezt az ételt a hűtőben és spájzban található alapanyagokból raktam össze. A fogyókúrámat sem adtam fel ez miatt, mert a tészta szigorúan durum tészta, a tejszínt pedig már régen leváltottam szója krémre. Ezt a lépést egyáltalán nem bántam meg. Ízben semmilyen különbséget nem vettem észre, annyit érzek, hogy amióta szója krémet használok, nem annyira nehezek és zsírosak ezek az ételek, mint tejszínnel.

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db zeller szár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 ml szójakrém
  • 100 g kék sajt
  • 200 g bavette tészta
  • Koktélparadicsom
  • Fenyőmag
  • Édes kömény
  • Bazsalikom
  • Oregánó
  • Mediterrán fűszer keverék
  • Chili
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. A zöldségeket felaprítjuk.( A paradicsom kivételével, az a végére kell ) Én a répát lereszeltem, így hamarabb megpuhul. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, úgy hogy egy kicsit megbarnuljon. Utána beledobjuk a többi zöldséget is, kb 2-2,5 dl vizet öntünk rá és addig pároljuk, míg el nem fő alóla a víz háromnegyede.
  2. A zöldségekre rányomjuk a fokhagymákat. Ízesítjük édesköménnyel, bazsalikommal, oregánóval, mediterrán fűszer keverékkel, chilivel, sóval borssal. Ne sajnáljuk a fűszereket, mindenből tegyünk bele bőven. Az a lényege, hogy egy fűszeres zöldségkrémet készítsünk. Egy kis marék fenyőmagot dobunk bele.
  3. Elkezdjük főzni a bavette tésztát.
  4. Mikor elfőtt a zöldségekről a víz, akkor összeturmixoljuk. Én bot mixerrel csináltam, így nem kellett még egy tálat feleslegesen összekenni. A zöldségkrémbe beleöntjük a szójakrémet és még kb 5 percig főzzük. Egy sűrű szószt kell kapnunk a végére.
  5. Zsíradék nélkül, serpenyőben, 2 perc alatt, pirítunk egy marék fenyőmagot.
  6. A megfőtt tésztát összekeverjük a zöldségkrémmel.
  7. A tetejére szórunk feldarabolt kéksajtot és pirított fenyőmagot, köré pedig friss koktélparadicsomot. Ízlés szerint egy kis chilis olívaolajjal meglocsoljuk. De az olívaolajat mindenképp ajánlom a tetejére.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.