Üvegtészta zöldségekkel | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Üvegtészta zöldségekkel

web

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 100 g üvegtészta
  • 3 rózsa karfiol
  • 3 rózsa brokkoli
  • 1/4 póréhagyma
  • 1/2 lilahagyma
  • 1/2 saláta cukkini
  • 12 db tisztított rák (persze ha csak szereted)
  • 2 ek szezámolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek tamarind paszta
  • 3 ek halszósz
  • 4 ek padthai szósz
  • 1 kk szezámmag
  • 1 ek pirított törtmogyoró

Elkészítés:

  1. Az üvegtésztát forró vízbe tesszük körülbelül 2 percig. Ügyeljünk arra hogy többet semmiképp ne legyen a vízben, hiszen az üvegtésztának max 5 perc főzési idő szükséges és még a wokban is fog főni egy kicsit. Ha készen van a 2 perc, akkor leszűrjük és félretesszük.
  2. A karfiol és brokkoli rózsákat picikre szétszedjük, mert nem fogjuk előfőzni, csak a wokban egy kicsit megpirítani. Pont úgy hogy még egy kicsit ropogós legyen a belseje.
  3. A hagymákat és a cukkinit közepes nagyságúra szeleteljük.
  4. Egy wokot előmelegítünk, beletesszük a szezámolajat, majd azon az összes zöldséget megpirítjuk. Közben rászórjuk a szezámmagot, hogy az is piruljon egy kicsit.
  5. Mikor kész a pirítás hozzáadjuk a különböző szószokat. Szójaszósz, tamarind paszta, halszósz, padthai szósz. Kóstoljuk meg és saját ízlésünknek megfelelően tehetünk még bele édesítőt vagy limeot. Én még mind a kettőből tettem bele egy picit.
  6. Összekeverjük az üvegtésztával és megszórjuk pirított mogyoróval.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.