Tzatziki, ahogy Linda és Jamie szereti | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Tzatziki, ahogy Linda és Jamie szereti

webEgyik nap barátnőmmel, egy finom kávé mellett szokásos női csacsogásba kezdtünk. Nálam természetesen mindig szóba jön a blog, a főzés. De ő sem veti meg a konyhát, sőt nagyon is remekel benne. Még emlékszem mikor 21 évesen “megfőztem” életem első zöldbab főzelékét az akkori közös albérletünkben. Botrány volt… :) Linda világosított fel, hogy 250 g zöldbabhoz nem kell 4 liter víz. :) Emlékszem sírt a nevetéstől, azóta pedig együtt nevetünk ezen. :) Na de lényeg a lényeg, szokásos receptádadós beszélgetésünk közepette említette meg, hogy látta Jamie Oliver egyik műsorát, ahol a tzatzikit nem fokhagymával készítik, hanem mentával. Rögtön ki is próbálta és az egész család kedvence lett. Nekem sem kellett több, én is ki akartam próbálni. Két napra rá meg is vettem az alapanyagokat és elkészítettem. Sajnos én nem tudom nélkülözni a tzatzikiból a fokhagymát, ezért azt is tettem bele. De őszintén megmondom a friss menta tényleg csodát művelt. Innen is köszönöm Lindám és Jamie Oliver ezt a szuper receptet. :) Most pedig veletek is megosztom.

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb darab kígyóuborka
  • 1,5 dl natur joghurt (görög a legjobb)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk friss menta
  • Friss citrom leve
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. Az uborkát lereszeljük. Kicsit megsózzuk és kb 5-10 percig állni hagyjuk.
  2. A mentát felaprítjuk.
  3. A uborkából kinyomjuk a felesleges levet és leöntjük róla.
  4. Összekeverjük a joghurttal, friss mentával, belenyomunk egy gerezd fokhagymát. Rányomunk egy kevés friss citrom levét, sózzuk, borsozzuk.
  5. Összekeverjük. És készen is van a fenséges friss, nyári tzatzikink.

Próbáljátok ki köretként, mártogatósként, csak úgy magában. Minden formában nagyon finom.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Comments are closed.