Ízesmester.hu

Tonhalas lasagne

kesz_webMa is egy nagyon finom és egyszerű receptet hoztam nektek. A tonhalas lasagne kicsik-nagyok kedvence lehet. Gyorsan elkészíthető és másnap melegítve sem veszít az értékéből. Érdemes kipróbálni. Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 3x80g tonhal konzerv
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv
  • 500g lasagne tészta
  • 250g kemény sajt
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kaukkfű
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 5 dl tej
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • szerecsendió
  • bors

 

Elkészítés:

  1. Elsőként elkészítjük a besamel mártást. A vajat egy edényben felolvasztjuk, beleöntjük a lisztet, majd egy kicsit megpirítjuk azt. A tejet közben felmelegítjük, majd óvatosan hozzáadjuk a vajas liszthez. Én a hagyományostól eltérő módon még egy kis tejszínnel is megbolondítom. Ha kicsit besűrűsödött ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
  2. Második lépésként elkészítjük a tonhalas szószt. Egy nagy fej vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk, utána beleöntjük a hámozott paradicsomot. Hagyjuk míg szétfő a paradicsom. Mikor ez megtörtént a tonhal konzervek levét leöntjük és beletesszük a paradicsomos szószba. Fokhagymát nyomunk rá és ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel. Én még egy kis chilivel is meg szoktam bolondítani. 🙂
  3. Ha mindez kész, akkor már csak rétegeznünk kell az összetevőket. A tésztát, tonhalas szószt és besamel mártást. A tetejére pedig jó sok sajtot szórunk.
  4. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 1 órán keresztül sütjük.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

 

elokeszulet2_webbesameles_websajtos_websult_webkesz3_web

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.