Ízesmester.hu

Töltött tintahal a’la Popey

stuffed_calamari_2Ma egy rendkívül finom és könnyen elkészíthető étel receptet hoztam nektek. Friss, töltött tintahalat életemben először Horvátországban ettem. Akkor egy számomra még ismeretlen ízvilággal találkoztam, ami teljesen elvarázsolt és azóta is ha tehetem rendszeresen fogyasztom. Ennek az ételnek az elkészítésénél szerintem a legfontosabb dolog, hogy ne fagyasztott tintahallal dolgozzunk, hanem mindenképp frisset szerezzünk be. Nem kell megilyedni, mert már nálunk is szinte bármelyik halpiacon megtalálható. Az ára sem borsos. Mi ezt az ételt minden hozzávalóval fejenként 1800 Ft-ból hoztuk össze és nem a legolcsóbb sajtot és sonkát vettük hozzá. Érdemes kipróbálni ezt a receptet és a nehéz magyaros ételek közé néha beépíteni az ehhez hasonló könnyebb ételeket. A recept neve pedig azért “a’la Popey”, mert ezt párom készítette el. Szóval kedves urak ezt önök is bármikor elkészíthetik kedvesüknek meglepetés képpen. 🙂

Hozzávalók:

  • 6-8 db közepes tintahal
  • 10 dkg kemény füstölt sajt
  • 10 dkg fekete erdei sonka
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oliva olaj
  • bors

 

Elkészítés:

  1. A tintahalat megtisztítjuk. Mégpedig úgy, hogy a bensőségeket eltávolítjuk, fejét és a fejen található lábakat is levágjuk. A fejet kidobjuk, viszont a lábakat felhasználjuk. A felhasználható részeket alaposan átöblítjük.
  2. Következő lépésként megtöltjük a belsejét a sajttal és sonkával. Sózzuk, borsozzuk. A lábakat fogpiszkálóval rögzítjük a megtöltött törzshöz.
  3. A petrezselymet és fokhagymát felaprítjuk.
  4. Egy serpenyőbe kevés főzni való olívaolajat teszünk, belehelyezzük a tintahalakat, meghintjük a felaprított petrezselyemmel és fokhagymával. Körülbelül 3-5 percig folyamatos forgatás közben megsütjük. Nem szabad túl sütni, mert akkor rágós lesz a hús.
  5. Friss citromlével meglocsoljuk és citromos kevert salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

Lépések képekben:

tintahal_tisztitas_1darabolt_tintahaltintahal_elokeszuletektintahal_toltestintahal_toltvetintahal_sutesstuffed_calamari_1

2 comments for “Töltött tintahal a’la Popey

  1. 2017/04/13 at 18:35

    “Nem kell megilyedni” – írtad ezt itt és így.
    Hányas voltál magyar nyelvtanból?
    ;-P
    Az ínyencség biztosan finom lehet! Éppen “kalamári” recept után kutakodom én is… ;-P

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.