Ízesmester.hu

Tiroli tál

webMég nem jártam Tirolban, de Popey igen. Hónapok óta azzal szekál, hogy csináljak neki Tiroli tálat. Mondtam neki, hogy mesélje el, hogy milyen volt. Mikor elmondta rájöttem, hogy ennél egyszerűbb étel nincs a világon. Talán a nálunk paraszt reggeliként emlegetett ételre hasonlít. Ami, mondjuk ki, elég finom. 🙂 Bár a fogyókúrának egyeltalán nem kedvez. 🙁 De ha a párod ezt kéri hát legyen. 🙂 Akkor nézzük, miből is kell dolgoznunk. 🙂

 

 Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 db közepes sárga burgonya
  • 1 kis darab sonka
  • 1 kis darab kolbász
  • 5-7 db koktél paradicsom
  • 1 db tojás
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. A krumplikat egészben, sós vízben megfőzzük.
  2. A sonkát és a kolbászt felszeleteljük. A paradicsomokat félbevágjuk.
  3. A megfőtt krumplikat felszeleteljük.
  4. Egy serpenyőben egy kicsit megpirítjuk a sonkát és a kolbászt. Nem kell alá zsíradék, hiszen ebből a két ételből bőven sül ki zsíradék.
  5. Hozzáadjuk a krumplikat és paradicsomokat. Jól átforgatjuk, borsozzuk.
  6. Egy külön serpenyőben tükörtojást készítünk. A tojást a kolbászos krumplira helyezzük.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

KOMMENTEK

Comments are closed.