Szilvalekvár fahéjjal cukormentesen | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Szilvalekvár fahéjjal cukormentesen

webFolytatódjon a lekvár főzés. Most szilvából készítettem, egy kevés fahéjjal felturbózva és persze cukormentesen. A diétámba könnyedén beilleszthető. A képen zabpalacsintában láthatjátok. Annyira jó, hogy a saját ízlésem szerint készíthetem. Nem túl édes, nincs tele mindenféle adalékanyaggal, cukorral. És ami a legfontosabb: nincs lelkiismeret furdalásom. :) Ja, és szuper gyorsan készen van. :) 

 

Hozzávalók:

  • 1,3 kg szilva
  • 50g eritrit
  • 1 ek fahéj
  • 1 csomag Haas zselésítőszer lekvár készítéshez 4:1

 

Elkészítés:

  1. A szilvákat jól megmossuk, kimagozzuk és apróbb darabokra kockázzuk.
  2. Egy botmixer segítségével összeturmixoljuk a gyümölcsöt. Belekeverjük a zselésítőt és az édesítőt. Én most azért ennyi eritritet tettem bele, mert nagyon savanykás volt a szilva. De ez ízléstől függ. Én mindig kóstolgatom közben. Majd egy nagyobb edényben elkezdjük főzni.
  3. Az első forrásnál beletesszük az eritritet és a citrom levét. Azután még 5 percig hagyjuk főni. Így maximum15-20 perc alatt el is készül a lekvárunk. A még folyékony lekvárunkat üvegekbe töltjük, hermetikusan lezárjuk és hűvös helyen pihentetjük. Másnap már ehetünk is belőle.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Comments are closed.