Spenóttal-sajttal töltött calamary | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Spenóttal-sajttal töltött calamary

fektetett_webMa is egy isteni, könnyen elkészíthető ételt hoztam nektek. Nálam hetente kerül az asztalra tenger gyümölcse, valamilyen formában. Imádom ezeket a friss, könnyű, üde ízeket. Visszarepít a tengerpartra ezekben a zord, télies időkben. Nem előszőr hoztam nektek tintahalat, de nem is utoljára. Az első blogra került receptemnél minden fázist leírtam a tisztításról, és fotókat is mellékeltem hozzá. A fotókat itt találhatjátok meg: http://izesmester.hu/toltott-tintahal-ala-popey/ Az étel elkészítésénél egyvalamire nagyon figyeljünk oda, mindig friss tintahalat szerezzünk be! Fagyasztottból sajnos nem olyan jók ezek az ételek.

 

Hozzávalók 2 személyre:

 

  • 10 db friss tintahal
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg friss spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Bors
  • Olívaolaj

 

 

Elkészítés:

 

  1. A tintahalat megtisztítjuk. Mégpedig úgy, hogy a bensőségeket eltávolítjuk, gerincét kihúzzuk, fejét és a fejen található lábakat is levágjuk. A fejet kidobjuk, viszont a lábakat felhasználjuk. A felhasználható részeket alaposan átöblítjük.
  2. A friss spenótleveleket kevés olíván megfonnyasztjuk, belezúzzuk a fokhagymát, sóval-borssal ízesítjük.
  3. A sajtot körülbelül akorára csíkozzuk, amekkorák a tintahalaink.
  4. Megtöltjük a calamarykat a sajttal és spenóttal. A lábakat egy fogpiszkálóval rögzítjük a törzshöz.
  5. Minimális olíván, – szinte zsíradék nélkül – 3-5 perc alatt megsütjük a tintahalakat.
  6. Sózzuk-borsozzuk.
  7. Salátát tálalunk mellé.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.