Spárgás-spenótos csirkemell mascarpone mártásban | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Spárgás-spenótos csirkemell mascarpone mártásban

web

Imádom a tavaszt! Végre a piacokon is megjelennek a friss, zsenge zöldségek. Ilyenkor az én fantáziám is újra elkezd szárnyalni. Most is ez történt. Egy nagyon ízletes és gyorsan elkészíthető ételre vágytam. Körülbelül 30 perc alatt készen lett és mindenkinek elnyerte a tetszését. Gondoltam veletek is megosztom ezt a receptemet.

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dl bor
  • 2,5 dl csirkehús alaplé
  • 2 evk mascarpone
  • 2 csirkemell
  • 1 kk kakukkfű
  • 2 kk bazsalikom pesto
  • 1 ek vaj
  • 5 szál spárga
  • 3 marék spenót
  • Chili pehely
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, hosszanti irányban. Sózzuk-borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd a csirkemellek mind két oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt spárgát, hogy az is piruljon egy kicsit. Mikor a hús szép aranybarna, beleöntjük a bort és a leves alaplevet és hozzáadjuk a kakukkfüvet, sót, borsot.
  3. Fedő alatt ebben a lében pároljuk a húsokat. Megvárjuk míg egy kicsit elfő a leve, majd beletesszük a mascarponét a pestot, a megmosott spenótot és belenyomjuk a fokhagymát. Megbolondítjuk a chili pehellyel és még körülbelül 10 percig főzzik. A végén egy sűrű szaftot kell kapnunk. Én egzotikus rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

 

Comments are closed.