Ízesmester.hu

Spanyol lecsó katalán kenyérrel

kesz_webEljött a paradicsom és paprika szezon és mi mást is hozhattam volna nektek, mint lecsót! De nem szerettem volna a hagyományos, magyar lecsó receptjét megosztani veletek, hiszen azt mindenki tudja. Spanyolországban, pontosabban Valenciában élő barátnőmtől kaptam az elkészítésében magyarhoz hasonló, ám ízvilágban mégis más, lecsó receptet. Nagyon megörültem neki, hiszen mindenért oda vagyok ami spanyol, főleg a gasztronómiájuk ragadott magával a legjobban. A spanyol nevét is megkaptam a receptnek, ami nem más mint: Pollo adobado con verduras orientales bañado en tomate frito.  Katalán kenyérrel tálaltam, ami baguette felkarikázva, kicsit megsütve és a paradicsom magvas, belső részével megkenve, sózva ès extraszűz olívaolajjal meglocsolva! Ennél jobb köretet el sem tudok képzelni e mellé az étel mellé. Tündinek pedig külön köszönet ezért az isteni receptért! 😉

 

Hozzávalók  6 főre:

  • 3 db TV paprika
  • 1 db kápia vagy kaliforniai paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1/4 fejes káposzta
  • 3 db paradicsom
  • 450g paradicsompüré
  • 1 csomag szoja vagy mungóbabcsíra
  • 450g pulykamell
  • olívaolaj
  • bors
  • spanyol fűszerkeverék
  • füstölt pirospaprika

 

Elkészítés:

  1. Két külön edényt készítsünk elő a főzéshez. Egyet a pulykamellnek, egyet a zöldségeknek.
  2. A mellet felkockázzuk és kevés olívaolajon, sóval, borssal, füstölt pirospaprikával ízesítve megpirítjuk.
  3. A zöldségeket csíkokra vágjuk és egy nagyobb edényben, ha van akkor wokkban pirítjuk egy kicsit őket.
  4. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk, spanyol fűszerkeveréket adunk hozzá és leöntjük a paradicsompürével.
  5. 5-10 percig hagyjuk rotyogni, majd a végén a csirkemelleket is hozzáadjuk.
  6. Katalán kenyérrel tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

1 comment for “Spanyol lecsó katalán kenyérrel

  1. 2015/04/13 at 12:24

    Ja, me9g valami, ha me1r Stahlne1l tautnrk: he1la neki e9s a ve9letlennek, felfedeztem egy fenomene1lis vega/vege1nosedthatf3 fasedrtot!!!A gyors csirke9s kf6nyve9ből ke9szedtettem a gyerekeknek a mandulabunde1ba panedrozott csirkefalatokat, e9s panedr mindke9t komponense9ből (dare1lt mandula+kenye9rmorzsa, illetve majoranne1s-fokhagyme1s joghurt) megmaradt egy jf3 adag… f6sszef6ntf6ttem őket, me1rmint amennyi joghurtot a mandule1s morzsa felvett, picit sf3ztam, kis csicseriliszttel f6sszefogattam, e9s fasedrtokat forme1ztam. Kis olajon serpenyőben elősfctf6ttem őket, hogy egy enyhe9n barna ke9rget kapjanak, (me9g mindig tfal sok volt, fagyhogy a marade9kot ebben az e1llapotban lefagyasztottam), majd sfctőben(!)ke9szre kisfctf6ttem őket. Hmmmm, mennyei lett!Nekfcnk nagyon bejf6tt! (A gyerekek a csirke helyett is ezt ette9k, az egyetlen “ragadozf3” Se1rim kive9tele9vel…) Ha gondolod, prf3be1ld ki, azte1n ha arra e9rdemesnek edte9ltetett, nyugodtan tedd kf6zkinccse9 😉 “Felkedne1lom… ne9pgazdase1gi hasznosedte1sra…”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.