Ízesmester.hu

Spaghetti Carbonara

web2A carbonara spaghetti az egyik kedvenc tésztám. Ennél egyszerűbben elkészíthető étel tényleg nincs a világon. Kevés alapanyagból fantasztikus ízek a tányéron. Sok carbonara recept kering az interneten, de azért azt vettem észre, hogy egyre többen megmutatják az eredeti receptet. Most én is így teszek. Bár van olyan hamis carbonara amit én is nagyon szeretek, de hát mégis csak az eredeti az igazi. Tejszín nélkül tojással. 🙂 Nézzétek mennyire gyors és nagyszerű: 

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 250 g spaghetti tészta
  • 50 g vaj
  • 150-200 g pancetta (olasz szalonna)
  • 2 tojás
  • 50 g pecorino (olasz sajt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Bors

 

Elkészítés: 

  1. A tésztát feltesszük főni, ez idő alatt elkészítjük a szószt.
  2. A már papír vékonyra felszeletelt szalonnát felkockázzuk. Majd a vajon egy kicsit megpirítjuk a fokhagymával együtt. Az eredeti recept szerint a fokhagymát egészben hagyva pirítjuk, majd utána ki is vesszük, nem hagyjuk az ételben. Én teljesen őszintén bevallom, hogy egy kevés fokhagymát hagytam benne.
  3. Az edényt levesszük a tűzhelyről, majd beleütjük a tojásokat és a sajt felét is beletesszük.
  4. Felverjük a tojásokat, aztán a kész spaghettivel összekeverjük, addig, míg a tojás el nem kezd megdermedni a tésztán.
  5. Majd a végén jól megborsozzuk. És készen is van az ínycsiklandozó spaghetti carbonaránk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Comments are closed.