Souvlaki Ciprusról | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Souvlaki Ciprusról

kebab_webTovábbra is Ciprusról jelentkezem. Egyik este finom souvlakit készítettünk, magyarul saslikot. Ahogy a többi grill ételt, ezt sem nagy ördöngősség elkészíteni. Nincs is jobb egy hétvégi, baráti, családi grillezésnél. Próbáljátok ki ti is, itt a recept:

 

 

Hozzávalók 4-5 személyre:

  • 0.5 kg sertés hús
  • 0.5 kg csirke hús
  • 2-3 db nagyobb paprika
  • Steak fűszerkeverék
  • Sült fűszerkeverék
  • Pirospaprika
  • Olívaolaj
  • Bors

 

 

Elkészítés:

  1. A húsokat nagyobb darabokra kockázzuk. A zöldségeket is feldaraboljuk.
  2. A setéstéshúst a steak fűszerrel, pirospaprikával, olívával, sóval, borssal befűszerezzük.
  3. A csirkehúst sült fűszerkeverékkel, olívaolajjal, sóval, borssal bepácoljuk.
  4.  A húsokat minimum 1 órán át hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Ez idő alatt beizzítjuk a tüzet, megvárjuk míg parázs lesz és megfelelő hőmérsékletű.
  5. A bepácolt husikat, a zöldségekkel együtt saslik pálcára tűzzük, és a parázs felett folyamatosan forgatjuk, míg meg nem sülnek.
  6. Salátával, tzatzikivel, hasábbal tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 

 

Comments are closed.