Ízesmester.hu

Sárgadinnye leves Sana juicerrel

webMegérkezett a sárgadinnye szezon. Rögtön vettem is egy párat, hiszen imádom, szerintem hónapokig el tudnék lenni ezen az ételen. Eddig soha nem próbáltam fő ételt főzni belőle, mindig csak lehűtve magában ettem. Na de most fordult a kocka, hiszen van nekem egy szuper kis gépem. Méghozzá egy Sana juicer. A gépet már bemutattam nektek egyszer: http://izesmester.hu/miert-eppen-sana-juicer/. Most pedig be is bizonyítom nektek, hogy milyen jó ez a kis szerkezet. Az átlagos gyümölcsleves recepteket ugye tudjuk. Szétfőzzük a gyümölcsöt, teszünk bele még cukrot, tejszínt esetleg lisztet is. Na ez az, az étel készítés aminek egyáltalán nem vagyok a híve. Minek rontsunk el a finom gyümölcsöket ezekkel a hizlaló, teljesen felesleges hozzávalókkal. Nyáron, piacon vásárolt gyümölcsök mind finom édesek. Nem szabad őket elrontani cukorral. Én régóta vágytam egy tejszín, liszt, cukor mentes gyümölcslevesre. A Sana juicer a legjobb segítő barát ennek a megvalósításában. Ráadásul hőkezelésnek sem teszed ki a gyümölcsöt, ezáltal megmarad benne minden vitamin, ami ugye nem utolsó szempont. Megmutatom nektek, hogy mennyire egyszerű a Sana juicerrel gyümölcslevest készíteni:

 

Hozzávalók 4 dl leveshez:

  • 1/2 sárgadinnye
  • 1 evk kókusz tejszín ( DM-ben beszerezhető )
  • 1 csipet gyömbér por
  • 1 csipet fahéj

 

Elkészítés:

  1. A sárgadinnyét ketté vágjuk, a magokat kanállal kikaparjuk. Szeletekre vágjuk, megszabadítjuk a héjától, majd felkockázzuk.
  2. A gyümölcsöt beledobáljuk a juicerbe, majd hozzáadjuk a kókusz tejszínt. Ez adja meg az igazi pikantériáját, olyan érzésünk lesz, mint ha a tengerparton ücsörögve fogyasztanánk ezt az ételt. A kókusz tejszínt semmiképp ne keverjétek össze az állati eredetű tejszínnel!
  3. Azért is szuper a Sana juicer, mert nekünk még kevernünk sem kell, azt is elintézi helyettünk. 🙂
  4. Végül belekerülnek a fűszerek. Pár szem friss áfonyával tálaljuk.

 

Én ennél finomabb gyümölcs levest még nem ettem! 🙂

A Juicert pedig itt tudjátok beszerezni: http://www.eujuicers.hu/hu/katalogus/facsarok/haztartasok

Comments are closed.