Rizstekercs | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Rizstekercs

web_alloEgyik nap a facebookon akadt meg a szemem egy Street Kitchen videón. Fördös Zé egy téli tekercset készített rizslapból zöldségekkel és tofuval. Pont jókor jött az ötlet mert valamivel fel szerettem volna dobni a diétámat. A rizstekercs elkészítése pedig már nagyon régóta érdekelt, hát rá is kellett jönnöm hogy nem kellett volna félnem tőle. Ez a recept viszont jó példa arra is, hogy az élvezeteket mindig lehet fokozni. Zé egy nagyszerű receptet mutat be a videóban, az alapokat én is megtartottam, viszont a töltelékkel még turbóztam egy kicsit. A végeredmény valami frenetikus lett. Én 3 napja függő lettem. :)

 

Hozzávalók:

  • 2 db rizslap
  • 10 db rák vagy vékonyra szeletelt csirke
  •  Kevert saláta
  • 1/2 lime
  • 10 g friss gyömbér
  • 1 db közepes répa
  • 100 g gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 vöröshagyma
  • 1/2 kk chili (erősségtől függ)
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek tört pirított mogyoró
  • 2 kk cukormentes mogyoróvaj
  • Mungóbab csíra
  • Póréhagyma

 

Elkészítés:

  1. A répát, gombát, fokhagymát, vöröshagymát és gyömbért megtisztítjuk és aprító gépben felaprítjuk. Kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a chilit és a végén a szójaszószt.
  2. A rákot fokhagymás grill fűszerkeverékkel megpirítom. Aki nem szereti a tengeri kütyüket az készítheti szárnyassal is. A lényeg h ne legyen túl intenzív a fűszerezése.
  3. A rizslapokat éppen csak pár másodpercig langyos vízben megforgatjuk. Az elején még egy kicsit keményebb marad, de egy műanyag vágódeszkára rakva, hagyva egy fél percet magába szívja a nedvességet.
  4. Elkezdjük a lapok töltését. Nem kell bele túl sok töltelék, nehogy túlzásba essetek. Ráhelyezünk a salátából, meglocsoljuk egy pici lime lével, aztán jönnek a pirított zöldségek, póréhagyma, pirított mogyoró, rák, mogyoró vaj, mungóbab csíra és végül még egy kevés lime lé.
  5. Feltekerjük és már fogyaszthatjuk is a nap bármely szakában ezt a finomságot.

 

Zé receptjét itt láthatjátok:

Comments are closed.