Ízesmester.hu

Reggeli tippek: Garnélás falatok

kesz_rak_jo_webMa is hoztam nektek reggeli tippet.A garnélás falatoknál egyszerűbb tényleg nincs. 10 perc alatt kész és aki szereti a tengeri herkentyűket, annak ez egy üdítő reggeli lesz. 🙂

Hozzávalók:

  • 10-12 db garnéla
  • 4-5 saláta levél
  • 1/2 avokádó
  • 1 ek majonéz
  • 2 kk ketchup
  • Tabasco
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Garnéla grill fűszer
  • Panini
  • Parmezán

 

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a majd szendvicsünkre kerülő pikáns szószt. Ami nem másból áll, mint 1 ek majonézből, 2 kk ketchupból és egy kis tabascoból. Összekeverjük és készen is van a pikáns öntet, ami tökéletesen kiegészíti a garnélát.
  2. A saláta leveleket megmossuk, az avokádót vékony csíkokra szeljük. Majd ráhelyezzük a panini szeleteinkre.
  3. Nálunk mindig van a mélyhűtőben fagyasztott garnéla, ez az étel is abból készült. Ha előző este elfelejtettük kivenni a fagyasztóból, akkor hideg vízbe rakva 10 perc alatt felenged. Persze friss garnélából az igazi. 🙂 Egy kis olívaolajon hirtelen megsütjük. Sózzuk,borsozzuk, fokhagymát nyomunk rá és megszórjuk egy kis garnéla grill fűszerrel. 2-3 percig sütjük.
  4. Ha a garnélák készen vannak, akkor ráhelyezzük őket a szendvicsünk tetejére, meglocsoljuk a pikáns szósszal és parmezánt reszelünk a tetejére.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

elokeszulet1_rakelokeszulet2_rakelokeszulet3_rakelokeszulet4_rakkesz2_rak_web

1 comment for “Reggeli tippek: Garnélás falatok

  1. Hefter József
    2016/10/23 at 08:47

    Remek recept!A sűlő garnélával 4.karikányi elmorzsolt lángolt kolbászt keverünk.Jobban izesít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .