Ízesmester.hu

Reggeli tippek: Garnélás falatok

kesz_rak_jo_webMa is hoztam nektek reggeli tippet.A garnélás falatoknál egyszerűbb tényleg nincs. 10 perc alatt kész és aki szereti a tengeri herkentyűket, annak ez egy üdítő reggeli lesz. 🙂

Hozzávalók:

  • 10-12 db garnéla
  • 4-5 saláta levél
  • 1/2 avokádó
  • 1 ek majonéz
  • 2 kk ketchup
  • Tabasco
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Garnéla grill fűszer
  • Panini
  • Parmezán

 

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a majd szendvicsünkre kerülő pikáns szószt. Ami nem másból áll, mint 1 ek majonézből, 2 kk ketchupból és egy kis tabascoból. Összekeverjük és készen is van a pikáns öntet, ami tökéletesen kiegészíti a garnélát.
  2. A saláta leveleket megmossuk, az avokádót vékony csíkokra szeljük. Majd ráhelyezzük a panini szeleteinkre.
  3. Nálunk mindig van a mélyhűtőben fagyasztott garnéla, ez az étel is abból készült. Ha előző este elfelejtettük kivenni a fagyasztóból, akkor hideg vízbe rakva 10 perc alatt felenged. Persze friss garnélából az igazi. 🙂 Egy kis olívaolajon hirtelen megsütjük. Sózzuk,borsozzuk, fokhagymát nyomunk rá és megszórjuk egy kis garnéla grill fűszerrel. 2-3 percig sütjük.
  4. Ha a garnélák készen vannak, akkor ráhelyezzük őket a szendvicsünk tetejére, meglocsoljuk a pikáns szósszal és parmezánt reszelünk a tetejére.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

elokeszulet1_rakelokeszulet2_rakelokeszulet3_rakelokeszulet4_rakkesz2_rak_web

1 comment for “Reggeli tippek: Garnélás falatok

  1. Hefter József
    2016/10/23 at 08:47

    Remek recept!A sűlő garnélával 4.karikányi elmorzsolt lángolt kolbászt keverünk.Jobban izesít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.