Ízesmester.hu

Ravioli bazsalikom pestos ricottával töltve

toltes_webMint láthatjátok, imádjuk a tésztákat minden verzióban. 🙂 Ma házilag gyúrtam, nyújtottam a tésztát, és bazsalikom pestos ricottával, na meg egy kis fenyőmaggal is töltöttem. Néha nagyon jól esnek ezek a hús mentes élek. Az elkészítése pedig viszonylag egyszerű, nem kell megijedni a tészta gyúrástól. Ha pedig még egy nyújtót is beszereztek, akkor még könnyebb lesz az életetek. 🙂 Próbáljátok ki, akár vendégeket is fogadhattok ezzel az étellel. A sok elégedett mosollyal meg fogják hálálni a belefektetett munkátokat. 🙂

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

 • 40 dkg liszt
 • 4 db tojás
 • 1,5 dl olaj

Töltelékhez:

 • 250 g ricotta
 • 3 evk bazsalikom pesto
 • 1 marék fenyőmag

 

Elkészítés:

 1. A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jó alaposan összegyúrjuk őket.
 2. Az így keletkezett gömböcöt feldaraboljuk, majd tészta nyújtó gép vagy a saját kezünk segítségével kinyújtjuk. Lehetőleg minél vékonyabbra, ahogy a fenti képen is láthatjátok. De arra nagyon ügyeljünk, hogy ne szakadjon ki.
 3. Ha mindezzel megvagyunk, akkor a töltelék alapanyagait keverjük össze. Majd a kinyújtott tésztánkra kis töltelék kupacokat helyezünk, körülbelül 5 cm távolságban egymástól.
 4. Egy derelyevágóval körbevágjuk a kupacokat úgy, hogy a tetejét még kényelmesen rá lehessen majd hajtani.
 5. A töltelék körül a tésztát egy kicsit megvizezzük, majd ráhelyezzük a tetejét, a széleit jól rányomkodva. Így tapasztjuk igazából össze a tésztát, és ha jól csináljuk, akkor így nem folyhat ki a töltelék.
 6. Egy edényben felrakunk vizet forrni. Mikor már gyöngyözik beledobáljuk a tésztánkat. Akkor van kész, ha feljött a víz tetejére. Ez körülbelül 1-2 percen belül meg is történik.
 7. Egy nagyobb kanállal óvatosan kivesszük őket. Majd egy kis fokhagymás olvasztott vajjal meglocsoljuk. Egy kis zsályát is adhatunk az öntethez, ha szeretjük.

Készen is van a remek ételünk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

Fotók:

gyuras_webnyujtas_webtoltes_webravioli_kesz

 

Comments are closed.