Ízesmester.hu

Pulykamell saláta

salata_webItt a tavasz, lassan megjelennek a piacon az ízletesebbnél ízletesebb szabadföldi zöldségek. Az ízlelőbimbóink és a szervezetünk már ki van éhezve a lédús, zsenge, vitaminokkal teli zöldségekre. Egyre nagyobb kedvünk lesz a fogyókúrához is. 🙂 Ezért érdemes vacsorára  friss salátát tenni az asztalra. A nehéz téli ételek után felüdülés lesz a gyomrunknak. Én pácoltam hozzá pulykamellet és avval tálaltam. Nagyon fincsire sikeredett. 🙂 Próbáljátok ki 🙂

Hozzávalók:

 

  • 25 dkg pulykamell
  • 1 kisebb fej fodros- , vagy tölgy saláta
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1 fej főző hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 evk natúr joghurt
  • 2 kk méz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Kakukkfű
  • Rozmaring
  • Olívaolaj
  • Lenmagolaj

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a pácot a húshoz. Egy kis olívaolajba belekeverünk kakukkfűvet, rozmaringot, 2-3 gerezd fokhagymát és egy kiskanál mézet.
  2. A húsokat vékony csíkokra szeljük, sózzuk, borsozzuk. Majd alaposan megforgatjuk a páclében és 20-25 percig állni hagyjuk benne.
  3. Ez idő alatt felaprítjuk a zöldségeket és egy tányérban rétegezzük azokat, majd meglocsoljuk lenmagolajjal.
  4. Én még egy kis natúr joghurtos dresszinget is készítek hozzá. A joghurtba keverek egy kiskanál mézet, csipetnyi sót és 1 gerezd fokhagymát. Meglocsolom a dresszinggel a salátát és kaprot szórok a tetejére.
  5. A húsokat megsütjük és a saláta tetejére halmozzuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.