Pikáns kelkáposzta főzelék | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Pikáns kelkáposzta főzelék

webMostanában rákattantam a főzelékekre. De nem a hagyományos elkészítési módokat választom, megpróbálom új köntösbe varázsolni ezeket az ételeket. Az újításhoz az ihletet mindenki által ismert Főzelékes Feri adta, viszont még az ő receptjeit is át lehet variálni. Én most ezt tettem ezzel a főzelékkel. A végeredményt nem bántam meg, sőt megfogadtam, hogy nagyi összes főzelék receptjét újragondolom. A mai egy kelkáposztafőzelék, íme a recept:

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes kelkáposzta
  • 3 közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7 dl húsleves alaplé
  • 1 kk egész római kömény
  • 1 kk egész barna mustármag
  • 1 ek mustár
  • 1 ek vaj
  • 1/2 chili
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. Előkészítjük a zöldségeket. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, a burgonyát szintén tisztítjuk és kockázzuk, a káposzta külső leveleit eltávolítjuk és a belső leveleket 3-5 cm-es csíkokra szeljük.
  2. Vajon a hagymát, római köményt és barna mustármagot éppen hogy megpirítjuk. Akkor jó mikor elkezdenek előjönni a fűszerek illatai .
  3. Majd beledobjuk a krumplit és káposztát. Rázúzzuk a fokhagymát és a chilit, majd felöntjük az alaplével. Körülbelül 15 percig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
  4. Mikor megfőtt, akkor az 1/3-át kiveszem és botmixerrel pürésítem, majd visszakeverem a főzelékhez ezzel sűrűsítve azt. Így nem kell feleslegesen lisztet használnunk.
  5. Még egyet rottyantunk rajta és beletesszük a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Én sült kolbászkákkal tálaltam.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Comments are closed.