Petrezselyem pesto | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Petrezselyem pesto

keszHétvégén meglátogattuk imádott nagyszüleimet és örömmel vettem észre, hogy rengeteg friss petrezselyemzöld van a kertben. Nem kellett sokat gondolkoznom azon, hogy ekkora mennyiségből mit fogok készíteni. A bazsalikomos pestot már régóta használom a konyhában, ezért úgy gondoltam, hogy kipróbálom a petrezselyem pestot is. A végeredményből kiderült, hogy nem volt rossz ötlet. Nagyon finom, gyorsan elkészíthető és rengeteg módon felhasználható. Húsokhoz, halakhoz, tésztákhoz. Érdemes kipróbálni és feldobni vele a mindennapi étkezést.

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 marék pucolt dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg parmezán
  • 2 dl extra szűz olívaolaj
  • Bors

Elkészítés:

  1. Első lépésként a petrezselymet megmossuk. A diót feldaraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A parmezánt lereszeljük.
  2. A diót zsíradék nélkül egy serpenyőben megpirítjuk.
  3. Az összetevőket egy turmixgépbe tesszük és pépesítjük.A parmezán sajt elengedhetetlen az elkészítéséhez, mert attól lesz egy kicsit lágyabb az íze. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  4. A kész pestot jól záródó üvegbe, edénybe tesszük és öntünk rá még egy kis olívaolajat, így hetekig is eláll.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Fotók:

elokeszulet_webdiopiritaskesz

1 comment for “Petrezselyem pesto

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.