Panko csirkefalatok chilis dippel | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Panko csirkefalatok chilis dippel

kesz_webAzoknak akik nem fogyókúráznak. :) Garantálom, hogy az egész család szeretni fogja. Én múlt héten készítettem utoljára ezt az ételt. Barátnőmék nálunk vendégeskedtek egy hétig és első este ezt készítettem nekik. Keresztfiam imádja a csirkét és a hasábot, úgyhogy neki a sali mellé, egy kis krumplit is sütöttem. Persze azt is olaj nélkül, sütőben. A chilis dipnek nagy keletje volt. :) Kérték is a receptet. Brigi, innen lesve, már Cypruson is elkészítheted. A panko morzsát és a többi hozzávalót ismét az Ázsia Bt.-ben szereztem be. Itt garantáltan minden alapanyagot megtaláltok. :) http://www.azsiabt.hu/

 

Hozzávalók 2 személyre:

 

Csirkéhez:

  • 250 g csirkemell
  • Szénhidrát csökkentett liszt
  • 2 tojás
  • 1 kk tejföl
  • Pankó morzsa
  • Parmezán
  • Olíva olaj
  • Bors

Chilis diphez:

  • 4 evk thai édes chili szósz
  • 1 evk fekete chili szósz
  • 1 evk édes szójaszósz
  • 2 evk szójaszósz
  • 1 lime leve
  • 2 db chili
  • 1 hüvelykujjnyi fiss gyömbér
  • 1/2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

 

 

Elkészítés:

  1. A “panírozáshoz” előkészítjük a lisztet, tojást és a pankó morzsát. A tojáshoz hozzákeverjük a tejfölt. A pankómorzsát serpenyőben aranybarnára pirítjuk, összekeverjük parmezánnal és egy kevés olíva olajjal.
  2. A húsokat közepes érmékre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Hagyományos módon elkezdjük “panírozni” az érméket. Liszt, tojás, pankó.
  4. Hőálló tálba helyezzük, és 220 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Míg sülnek a husik elkészítjük a dipet.
  6. Nem nagy ördöngősség, az összes alapanyagot kivétel nélkül beledobjuk egy turmixba. Addig turmixoljuk, míg szószos állagot kapunk.
  7. Ízlés szerint lehet még cukrral édesíteni, lime-al savanyítani, chilivel erősíteni.
  8. A csirkéket a chilis dipel és vegyes salátával tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Comments are closed.