Ízesmester.hu

Paella

Spanyolországi nyaralásunk alatt volt lehetőségünk megkóstolni pár étel remeket a spanyol konyhából. Ez az isteni étel is köztük volt. Később tudtam csak meg, hogy rengeteg variációja van ennek az ételnek. Mi baszk földön kóstoltuk egy üveg habzóbor kíséretében. Mondanom sem kell, hogy rögtön elragadott minket ez az ízvilág a borral és az óceán parttal együtt. Rögtön megfogadtam, hogy amint hazaérünk megpróbálom elkészíteni. Így is lett és szuperül sikerült. Íme a recept. 🙂

Hozzávalók:

  • 250 g arborio rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz bonduelle zöldborsó
  • 2 db paradicsom
  • 300 g óriás garnéla
  • 6-8 fekete kagyló
  • 1 konzerv polip (ha tudunk frisset beszerezni az jobb)
  • 4 db főtt scampi
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 1 csomag sáfrány ( 0,12g )
  • himalája só
  • bors
  • Paella fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. Paella készítésnél a legelső legfontosabb feladat az alapanyagok előkészítése.A vöröshagyma felaprítása, a tyúkhúsleves kocka feloldása 1 liter vízben, paprika paradicsom felszeletelése, sáfrány 1 dl vízben áztatása a garnélák kiolvasztása ha fagyasztott.Én kis tálakba szoktam kézhez készíteni, így:                                       20140116-210835.jpg
  2. Ha minden kéznél van, akkor egy nagyobb edényben ( én wokban szoktam ) üvegesre pirítjuk, utána belenyomjuk a fokhagyma gerezdet, hozzádobjuk a felaprított paprikát és a rizst.
  3. Mikor a rizs kicsit kifehéredett szép lassan elkezdjük hozzá adagolni a tyúkhúsleves alapot és a beáztatott sáfrányt.
  4. Körülbelül 20 perc alatt a rizs magábaszívja a leves alapot és megpuhul, ekkor hozzáadjuk a többi alapanyagot.A felszeletelt paradicsomot, garnélákat, polipot és kagylókat.Aztán a cukorborsót.
  5. Ezután sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a paella fűszerkeverékkel.
  6. Körülbelül 5-10 perc múlva készen is van. Frissen, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.