Ízesmester.hu

Nespresso Atelier

Atelier 1 Szakértők

 

CSÚCSGASZTRONÓMIA ÉS A NESPRESSO KÁVÉÉLMÉNY TALÁLKOZÁSA – BEMUTATKOZIK A NESPRESSO ATELIER

Három séf, egy cukrász, egy sommelier, egy barista és a Nespresso szakértelmének egyesülése

Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban. Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining megannyi szálon fonódott össze: a Nespresso számos gasztronómiai rendezvényen volt jelen, melyek során több neves séf használta a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaiban.

A nemzetközi együttműködés folytatásaként 2015. novemberétől a Nespresso a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatójává lépett elő.

A csúcsgasztronómia azonban ma már nem csak a séfeket vagy a szakma képviselőit mozgatja meg,  hanem számtalan laikus érdeklődőt is vonz. A prémium kávé és a csúcsgasztronómia egyesítésével a Nespresso egy olyan rendezvényt honosított meg „Atelier” név alatt, amely lehetőséget ad arra, hogy a vendégek testközelből tapasztalhassák meg a gasztronómia új dimenzióját. A résztvevők lehetőséget kapnak, hogy elismert séfek társaságában sajátítsanak el professzionális trükköket és szakmai fogásokat, illetve kifinomult recepteket készítsenek el és kóstoljanak meg. A vendégek természetesen nem csak az ételek, hanem a borpárosítások és a kávék világában is elmerülhetnek, mindezt egy páratlan környezetben.

A budapesti Nespresso Atelier rendezvény április 27-én kerül megrendezésre a Kopaszi gáton, az Öbölház Rendezvényközpontban. Az exkluzív eseményre Nespresso Club tagok, a Nespresso facebook oldalán indulóonline nyereményjátékának nyertesei, VIP vendégek, a média képviselői, illetve bloggerek kapnak meghívást. A rendezvényt 3 különleges kávépillanat köré szervezik: a brunch, az ebéd, illetve a vacsora keretén belül különleges érzékszervi élményekkel és Grand Cru kávék felhasználásával készült fogásokkal várják a vendégeket.

Az esemény során három hazai elismert séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista szakértelme egyesül a Nespresso kávészakértelmével, ennek az egyedülálló kombinációnak az eredményét élvezhetik a vendégek a nap során.

Szakértőink

Segal Viktor

Séf, Gasztronómiai tanácsadó

“Segal Viktor konyhája” elnevezésű élményvacsorák házigazdája

Az Atelier rendezvényen Viktor a Nespresso szakmai partnereként gondoskodik arról, hogy a vendégeknek teljeskörű gasztronómiai élményben legyen részük. Viktor gasztronómiai filozófiáját főként a pályája során szerzett tapasztalatok alakították, így jelentőséggel bír minden ország, étterem és ember, akikkel valaha dolgozott.

Meggyőződése, hogy a kulináris nyitottság, fantázia és kísérletező kedv előre viszik a konyhaművészetet. Az Atelier menüsorának összeállításakor Viktor az egyszerűségre és a kreativitásra fektette a hangsúlyt, és ezen szempontok figyelembevételével választottuk ki közreműködő séfjeinket is.

www.segal.hu

 

Volenter István

Séf

A Bocuse d’Or magyar döntőjének 3. helyezettje

István célja a mai napig az, hogy a legjobbak közé tartozzon. Mára ez nem egyszerűen hivatás, hanem életforma lett számára. Tudatosan tervezi a jövőt, és keményen dolgozik álmaiért. István jelenleg a székesfehérvári 67-ben dolgozik séfként; mottója:

“Hiszem, hogy a kitartás, a precizitás és a tudatos kemény munka meghozza az eredményt.” István a legrangosabb szakácsverseny, a Bocuse d’Or februári magyar döntőjén 3. helyezést ért el. “Az Atelier rendezvény ételeinél szerettem volna bemutatni klasszikus fogásokat teljesen új tálalásban és elkészítésben, így a kávét nem az ételek mellett, hanem alapanyagként jelenik meg.”

 

Tivadar György

Séf

A Búsuló Juhász Étterem séfje

György korábban a Michelin csillagos Costes étteremben dolgozott, majd másfél évet töltött a székesfehérvári 67 étteremben, ahol elvállalta élete első konyhafőnöki munkáját. Innen került jelenlegi helyére, a Búsuló Juhászba.

“Az Atelier rendezvény menüjének összeállításakor a fő szempont az volt, hogy megmutassam, mi mindent ki lehet hozni egyszerű, közkedvelt alapanyagokból. Mindennek harmonizálnia kell a tányéron: ebbe bele tartoznak a színek, a kontrasztok, az ízek és a textúrák. Mindegyik lefőzött kávét aromatizálom friss és szárított fűszerekkel, attól függően, hogy mihez használom.”

 

Somlyódy-Gerő Eszter

Cukrász, közgazdász

A “Sütizz” vállalkozás tulajdonosa, cukrásza

Eszter munkáját a tradicionális sütemények újragondolása és francia stílusjegyekkel való ötvözése, házasítása jellemzi. “Sütizz” nevű vállalkozásának termékei a hagyományos édes vonások helyett az intenzív, letisztult ízvilágra koncentrálnak. Az Atelier rendezvényre megálmodott desszertek különlegességét az adja, hogy ezúttal a kávékhoz kellett párosítani őket, míg ez általában – ahogy a boroknál is – fordítva szokott működni.

“Fontos szempont volt, hogy ne csak a sütemények elnevezésében, de ízeikben is megjelenjenek a különböző összetevők, és még azok is érezzék a Grand Cru kávék eltérő aromáját, akik nem feltétlenül szakértők.”

 

Csorba Gábor

Sommelier

A Bortársaság egyik vezetője és szakértője

Gábor tizenöt éve kezdett diákként dolgozni a Bortársaságnál, majd szállítófiúból eladó, eladóból boltvezető lett, jelenleg pedig a kiskereskedelmi ágazat háromtagú vezetésében tevékenykedik. Több évig foglalkozott borokkal a magyar médiában is: a Rádió Caféban a Késői szüret, a TV2-nél pedig a Stahl konyhája című műsorokat vezette.

“Általában mondhatjuk, hogy az étel-bor párosítás evolúciója töretlen, megújuló és kreatív szellem kell hozzá. Nem mindig a hasonlóságot keresem, inkább a teljes élmény komplexitását. Nem kizárólag a bor-étel párosítások sikerességét kell szem előtt tartani, de az egész étkezés ívét is.”

 

Tóth Sándor

Barista

Magyar bajnok barista, a szekszárdi Kávé Háza tulajdonosa

Sándor 2008-tól 2013-ig a hazai és nemzetközi barista versenyek aktív szereplője volt, három magyar bajnoki és egy világbajnoki 6. helyezéssel. 2013-ban saját kávépörkölőt nyitott, és azóta speciality kávéi itthon és külföldön is rendkívül keresettek. Sándor a hazai kávékultúra egyik fontos képviselője, a szakma motorjának számít: hisz a szakmai árkok betemetésében és az összefogás erejében.

“Az Atelier eseményre megálmodott kávéitalok összeállításánál elsődleges szempont volt, hogy kizárólag természetes és kimagasló minőségű alapanyagok kerüljenek felhasználásra – mint például a citromfű vagy az organikus nádcukor.”

Az eseményhez készült egy videó is:

A nyereményjátékra itt lehet jelentkezni: https://www.nespresso.com/hu/hu/pages/atelier

Próbáljatok szerencsét, hogy ti is részt tudjatok venni ezen a fantasztikus és egyedülálló eseményen! Én ott leszek! 🙂

A sajtómegjelenéshez minden anyagot a Nespresso biztosította!

Comments are closed.