Ízesmester.hu

Mézes – mustáros pulyka hajdinával

kesz2_webEgy szuperegészséges ételt hoztam ma nektek.A mézes-mustáros pácot egyik barátnőmtől szereztem a hajdinát pedig rizs helyett köretként tálaltam fel. A hajdina zsír- és gluténmentes , sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, de cinket, rezet, mangánt, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Magas a rosttartalmának köszönhetően kedvezően hat az emésztésre. Cukorbetegek és az energiaszegény diétára szorulók is rendszeresen fogyaszthatjék. Fontos, hogy használhatják lisztérzékenyek is, mivel nem tartalmaz glutént. Nem semmiért hívják az éltető erőnek.Az íze elég kesernyés, de megfelelő fűszerezéssel nagyon finom köret készíthető belőle. A vöröshagyma, majoránna, bazsalikom és kakukkfű illenek hozzá a legjobban. Próbáljátok ki. 🙂

Hozzávalók:

  • 250g pulykamell
  • 5 ek mustár
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag hajdina
  • 1 vöröshagyma
  • Bazsalikom
  • Majoranna
  • Kakukkfű
  • 5 dkg sózatlan földimogyoró
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. A pulykamellett vékonyan felszeleteljük. Elkészítjük a pácot. A mustárt, olajat, mézet, fokhagymát, borsot, egy kis bazsalikomot és majorannát összekeverünk. Belehelyezzük a húsokat, jól összekeverjük és legalább egy fél napon keresztül állni hagyjuk.
  2. A zacskós hajdinád a dobozon található utasítás szerint megfőzzük. Egy külön edényben hagymát párolunk, majd belekeverjük a már készre főzött hajdniát. Bazsalikommal, majorannával és kakukkfűvel ízesítjük.
  3. A húsokat a végén megsózzuk és wokban kisütjük.
  4. A földimogyorót egy kis szezámolajon megpirítjuk.
  5. A húst a hajdinával és egy kevés friss salátávan együtt tálaljuk, majd mogyoróval meghintjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

Képek:

piritas_webhajdina_webhus_pacolva_webhus_sul_webkesz_web

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.