Mentás zöldborsó főzelék | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Mentás zöldborsó főzelék

web_joEljött az a pillanat amikor a megszokott dolgainkat elengedjük és merünk újítani. Én megtettem, méghozzá ezzel a főzelékkel. Ugye ha azt mondom hogy zöldborsó főzelék, akkor az emberek többségének vagy fehéres, vagy pirosas főzelék jelenik meg a szeme előtt, rántással készítve. Na az én főzelékem nem látott se rántást, se paprikát se tejfölt. Ez a főzelék gyönyörű zöld, egészséges és szuper finom. Megfogadtam hogy ezentúl csak így fogom készíteni a zöldborsó főzeléket. Egy finom, fűszeres fehér kolbászkát sütöttem hozzá. Isteni lett. Kérlek benneteket csak egyszer próbáljátok ki, csak néztek majd hogy ezt így is lehet. :) Akkor jöjjön a recept.

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 db menta levél
  • 2 kk őrölt gyömbér
  • 1 ek őrölt koriander mag
  • 1/2 kk őrölt római kömény
  • 4 dl húsleves alaplé
  • 1,5 dl kókusztej
  • 30 g vaj
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd üvegesre pároljuk a vajon.
  2. A zöldborsót hozzáadjuk a hagymához. Belenyomjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a húsleves alapot.
  3. 10-15 percig főzzük míg meg nem puhul a borsó. Közben fűszerezzük a felaprított mentával, gyömbérrel, korianderrel, köménnyel, borssal és sóval.
  4. Mikor már puha a borsónk a 3/4-ét egy külön tálba vesszük a levével együtt, majd alaposan összeturmixoljuk. A krémet visszaöntjük az egész borsókhoz és hozzáadjuk a kókusztejet, majd még egyet rottyantunk rajta.
  5. Készen is van ez a szuper egészséges főzelék. Sült kolbászkákkal tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Post navigation

Comments are closed.