Mangós pulyka | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Mangós pulyka

kesz2_webSzeretitek a távolkeletei ízvilágot? Ahogy az édes, savanyú és csípős tökéletes harmóniát alkot? Én megunhatatlanul szeretem és most nektek is hoztam egy ilyen ételt. Ez is mint a többi, egyszerű, gyorsan készen van és nagyon finom. A gyümölcs és a hús hihetetlen összhangja fedezhető fel ebben az ételben. Szerintem akkor is próbáljátok ki, ha tartotok ettől a párosítástól. Tényleg nem fogtok csalódni. :) Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 250g pulykamell
  • 1 db/doboz mangó
  • 1 fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1/4 kisebb gyömbér
  • Bambuszrügy
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek szójaszósz
  • 0,5 l tyúkhúsleves
  • 2-3 ek méz
  • Chili
  • Szezámolaj
  • Étkezési keményítő

Elkészítés:

  1. Előmelegített wokba szezámolajat locsolunk. Ebben hirtelen megpirítjuk az felaprózott hagymát, fokhagymát és gyömbért.
  2. Egy deciliter fehérbort öntünk alá, hogy le ne égjen. Majd beledobjuk a kockára vágott pulykamellet. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Megvárjuk míg kifehéredik a hús és utána fokozatosan öntünk hozzá tyúkhúsleves alapot.
  4. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a 2 ek szójaszószt,3 ek mézet és bőségesen meghintjük chilivel.
  5. Beledobáljuk a mangót és a bambuszrügyet.
  6. 3 percig hagyjuk rotyogni, majd a végén egy kis étkezési keményítővel sűrítjük a szószt.
  7. Én jázmin rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá. :)

 

elokeszulet_1_webelokeszulet2_webelokeszulet3_webelokeszult4_webelokeszulet5_webelokeszulet6_webkesz_web

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.