Ízesmester.hu

Mandulás pisztráng zöld salátával, petrezselyem pestoval

kesz_tanyer2_webNálunk hetente többször kerül az asztalra hal valamilyen formában, természetesen csak salátával. Ezeknek az ételeknek nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthetőek, finomak és alacsony kalória tartalmuk miatt a nap bármely szakában fogyaszthatjuk őket. Íme egy újabb isteni hal recept:

 

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész pisztráng
  • 25 dkg vaj
  • 1 marék mandula
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 6 gerezd fokhagyma
  • hal füszersó

 

Elkészítés:

  1. A pisztrángot kívülről belülről kicsit megsózzuk. Bekenjük a hal fűszerrel.
  2. A vajból nagyobb szeleteket vágunk, melyeket belehelyezünk a hal belsejébe a megtisztított fokhagymákkal és egy csokor petrezselyemmel együtt.
  3. Felaprítjuk a mandulát. A megmaradt vajat a hal tetejére helyezzük, arra rászórjuk a felaprított mandulát.
  4. 180 fokon körülbelül 20-30 percig sütjük.
  5. Tálalásnál salátát és petrezselyem pestot kínálunk mellé.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

 

Képek:

elokeszulet_webmandulas_webvajasan_webkesz_sutoben_web

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.