Ízesmester.hu

Lilakáposzta saláta

kaposztasali_webPár napja már várt rám egy fél fej lilakáposzta, hogy valamit készítsek belőle. Az első feléből párolt káposztát csináltam, kacsa mellé. Nem szerettem volna újra ugyanúgy elkészíteni, ezért napokig gondolkoztam, hogy mi finomat is lehetne belőle csinálni. Eszembe jutott az amerikai káposztasaláta, amit nagyon szeretünk, és majonézes alapú. Gondoltam, nem követek el nagy hibát, ha sima káposzta helyett lilát használok, és egy kicsit változtatok az elkészítésén is. A végeredményen érződött is, hogy ne döntöttem rosszul, sőt, ettől lett igazán ízesmesteres. 🙂 Próbáljátok ki ti is, bármilyen húshoz kitűnően passzol, de a vegák akár magukban is ehetik. :

 

Hozzávalók:

  • 1/2 fej lilakáposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3-4 evk majonéz
  • 1 kk mustár
  • 3 evk méz
  • Bors

 

Elkészítés:

 

  1. A káposztát és a répát leszeljük. Fontos, nem sózzuk be a káposztát.
  2. Előmelegített serpenyőbe kezdjük el a mézet karamellizálni.
  3. Beledobjuk a felszeletelt káposztát és répát. Jól összekeverjük a mézzel, majd körülbelül 1 dl vizet öntünk alá és 1 dl vörösbort.
  4. Sózzuk, borsozzuk. Majd fedő alatt pároljuk, addig míg el nem kezd puhulni a káposztánk, de azért még egy kicsit ropogós.
  5. Párolás közben elkészítjük a majonézes alapot és átlátszóra kockázzuk a hagymánkat.
  6. Összekeverjük a tejtölt, majonézt, mustárt, sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük a felszeletelt hagymánkat.
  7. A végén a majonézes alaphoz adjuk a kész káposztánkat, és pár órán keresztül hagyjuk a hütőben pihenni. Had érjenek össze az ízek.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.