Ízesmester.hu

Lilahagyma chutney

 

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb fej lilahagyma
  • 4 ek cukor
  • 100 g vaj
  • 2 dl jó minőségű bor (én rozét használtam)
  • 4 ek balzsamecet
  • 1 ek fehérbor ecet
  • 1 kk őrölt kardamom
  • 1 kk őrölt gyömbér por
  • 1 kk egész fahéj virág
  • Rózsabors

 

Elkészítés:

  1.  A hagymákat megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük.
  2.  A vajat felhevítjük, és beleszórjuk a cukrot. Majd picit megkaramellizáljuk.
  3.  Ezek után mehet bele a hagyma, kicsit megdinszteljük, mielőtt hozzáadjuk a folyadékokat.
  4.  Mikor már egy kicsit megfonnyadt a hagymánk hozzáadjuk a bort, balzsamecetet és a többi fűszert. Rózsaborsból őröltet használtam, de ha nincs otthon, akkor mehet bele egy kevés fekete bors is.
  5.  Addig főzzük, míg kevés lé lesz alatta és az is jó sűrű nem lesz.
  6.  Mikor kóstoljuk legyen érezhető rajta az édes, sós és savanykás íz. 

 

Isteni finom házi májkrémek, húsok mellé.

Post navigation

Comments are closed.