Ízesmester.hu

Lazac steak

lazac-steak-1
Egyik kedvenc halam a lazac. Nem szeretem az előre csomagoltat megvenni, inkább frissen szerzem be a halpiacról, de már a jobb áruházakban is lehet friss lazacot kapni. Nagyon laktató, ezért 2 főre is elég 200-300 gramm. Így már az 5400 Ft-os kilós ár sem tűnik olyan borsosnak. Friss salátával tálalva 2 főre egy étkezés kijön 2000 Ft-ból. Mindjárt csábítóbb étel lesz mint egy rántotthús nem?! 🙂 Finom, könnyű, laktató és pofon egyszerű elkészíteni. Lássuk csak, íme a recept.

Hozzávalók:

  • 300 gr friss lazac filé
  • 50 gr vaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • fél citrom leve
  • fenyőmag
  • himalája só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. A lazac filéket átmossuk. Ha csak bőröset sikerült vennünk, akkor egy jó éles vékony élű késsel levágjuk a bőrét. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A vajat serpenyőben felolvasszuk.
  3. Ha már elég meleg a vaj belehelyezzük a 2 rozmaring szálat, és azokra helyezzük a lazacokat.
  4. A filéket meglocsoljuk egy kis citrommal és fenyőmagot hintünk rá. Köré dobáljuk az egész fokhagyma gerezdeket és azokat is megpirítjuk egy kicsit.
  5. A lazac mindkét oldalát 1-2 percig sütjük. Nem kell neki sok idő, max 5 perc. Személy szerint én azt is szeretem, ha a közepe még egy picit nyers. De ízlések és pofonok. 🙂 Friss salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.