Ízesmester.hu

Kiskertem, avagy hogyan legyen otthon mindig friss petrezselyemzöld

IMG_1612Gondolom ismerős az az érzés, amikor főzés közben rájössz, hogy csak egy dolog hiányzik a főzéshez, méghozzá friss petrezselyem, koriander vagy zellerzöld. Ilyenkor gyors futás újra a boltba beszerezni ezeket. Velem sajnos ez már nagyon sokszor előfordult, ezért úgy döntöttem, hogy mindenképp meg kell oldanom ezt a problémát. Nagymamám ajánlott két nagyon jó praktikát, amit most megosztok veletek is. Így lehetőségetek lesz arra, hogy mindig legyen otthon ezekből az elhagyhatatlan fűszernövényekből.

Fagyassz!

A petrezselyemzöld szinte minden boltban kapható, míg sajnos a korianderről és zellerzöldről ez már kevésbé elmondható. Ha találunk olyan boltot, ahol ezeket be tudjuk szerezni, akkor mindegyikből vegyünk  4-5 csokrot, attól függ, hogy mennyit szeretnénk eltenni. Én kb 5-6 főzésre előre gondolkodom, mert elég sokszor használom ezeket a fűszernövényeket. Otthon kiporciózzuk és egészben vagy felaprítva alufóliába tesszük. Ráírjuk, hogy mi található a csomagunkban, hogy nehogy összekeverjük őket. Főzés előtt kivesszük, meg sem kell várni, hogy felengedjenek, sőt fagyosan talán aprítani is jobban lehet ezeket a zöldeket.

Ültess!
Nincs másra szükséged, csak egy kisebb vödörre, pár szál petrezselyemgyökérre és palántaföldre. A gyökereket elültetjük a vödörbe és hűvös, világos helyre tesszük. 2-3 hét múlva megjelennek a levelek. Arra kell vigyázni, hogy agyon öntözni nem kell. Én 2 hetente egyszer szoktam.

IMG_4280 IMG_4281

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.