Kesudiós csirke | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Kesudiós csirke

kesz_webMa egy igazi keleti ízvilágú ételt hoztam nektek. Imádom a keleti konyhát, és egyre többször próbálkozom az ilyen jellegű ételek elkészítésével. A finom zöldséges, magvas és csirkés ételek könnyen beilleszthetőek a fogyókúrás diétámba is. Én köret nélkül falatoztam belőle, de rendkívűl jól illik hozzá akár a jázmin, akár a basmati rízs is. Próbáljátok ki ti is. 20 perc alatt elkészíthető és tényleg nagyon finom. Íme a recept:

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

 

  • 250g csirke vagy pulykamell
  • 150g kesudió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis chili
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 paprika
  • 1 dl húsleves alaplé
  • 1 evk osztrigaszósz
  • 2 evk szójaszósz
  • 1 evk édes szójaszósz (elhanyagolható )
  • Szezámolaj
  • Morzsolt citromnád
  • Koriander levél

 

 

 

Elkészítés:

 

  1. A kesudiót 1 órára beáztatjuk vízbe.
  2. A csirkemellet és zöldségeket felszeleteljük.
  3. A kiázott kesudiót külön zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk.
  4. Szezámolajon megpirítjuk a fokhagymát és a chilit. Vigyázzunk, mert hamar oda tud kapni.
  5. Ezután hozzáadjuk a felkockázott melleket, fehéredésig sütjük.
  6. Következő lépésként a szószok kerülnek a csirkés alapunkba. Húsleves alaplé, osztrigaszósz, szójaszósz.
  7. A végén beletesszük a zöldségeket és a kesudiót, majd párszor átforgatjuk az ételünket.
  8. Kevés morzsolt citromnádat csempészünk bele. A végén pedig megszórjuk egy kevés koriander levéllel.
  9. Magában vagy rizzsel tálaljuk.

 

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.