Ízesmester.hu

Kapribogyós pikáns malacság bavettével

jo_kapribogyos_webMa egy nagyon pikáns tésztaételt hoztam nektek. Továbbra is innen a görög partokról jelentkezem, vagyis ez az étel is könnyen és gyorsan elkészíthető és persze nagyon finom. 🙂 Egyik nap egy nagyon finom mustáros húst ettünk és akkor jött az ihlet, hogy egy ehhez hasonló tésztaételt szeretnék készíteni, pár mediterrán alapanyaggal felturbózva. 🙂 Sikerült is, méghozzá annyira, hogy párom kétszer szedett belőle, úgyhogy ezentúl otthon is el fogom készíteni ezt az ételt. 🙂  A disznóhús és pácolás miatt egy kicsit időigényesebb mint az eddigi ételek, de azért ez sem vesz el többet egy óránál az életünkből. 🙂 Nézzétek, főzzétek, egyétek! 🙂 :

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 450 g sertéscomb
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 ek mustár
  • 2 ek méz
  • 250 ml főzőtejszín
  • 500 g bavette tészta
  • Kapribogyó
  • Szárított paradicsom
  • Rozmaring
  • Kakukkfű
  • Bazsalikom
  • Bors

 

 

Elkészítés:

  1. A húsokat apró kockákra szeljük, és készítünk nekik egy pikáns mustáros pácot.
  2. A páchoz összekeverjük az alábbi alapanyagokat:  olívaolaj, mustár, méz, fokhagyma, só, bors és egy kevés rozmaring, és kakukkfű.
  3. A felkockázott húsokat összekeverjük a páccal és minimum két órán keresztül hagyjuk pihenni benne.
  4. A pácolás után vöröshagymát párolunk, majd hozzáadjuk a húsokat a páccal együtt.
  5. A húsokat fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és a kapribogyókat.
  6. 40-45 percig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul.
  7. Az utólsó 5 percben még ízesítjük egy kis bazsalikommal.
  8. Én bavette tésztát főztem hozzá. Mikor elkészült a húsos szósz összekevertem a tésztával.
  9. Szárított paradicsomot szórtam a tetejére és egy kis kapribogyót. De ízlés szerint meg lehet hinteni egy kis chilivel és sajttal is.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.