Ízesmester.hu

Házi vajkrém

webÉvek óta magamnak csinálom a vajkrémet. A betegségem kiderülése óta pedig tényleg csak ezt kenem a kenyeremre. Nem tartalmaz tartósítószereket, cukrot, adalékanyagokat. A diétámba lelkiismeret furdalás nélkül beilleszthető. És nem mellesleg isteni finom. 🙂 És még olcsó is, hát kell ennél több?

 

Hozzávalók:

  • 850g tejföl
  • 2 ek só
  • ízlés szerint tehetünk bele fokhagymát, petrezselymet, borsot, chilit és ami éppen eszünkbe jut

 

Elkészítés:

  1. Vegyünk elő egy sűrűbben szőtt konyharuhát, egy szűrőt és egy nagyobb edényt. A szűrőt tegyük az edénybe a konyharuhát pedig a szűrőbe.
  2. Öntsük bele a tejfölt a konyharuhába, adjuk hozzá a sót és a többi ízesítőt. Attól függően, hogy milyen ízű vajkrémet szeretnénk készíteni. Nekünk a fokhagymás a kedvencünk, de csináltunk már chiliset és olívabogyósat is. Elrontani egyszerűen lehetetlen. 🙂
  3. Takarjuk be a konyharuhával és hagyjuk így állni egy éjszakát, hogy a savó kicsöpögjön belőle. Mikor már hűvösek az éjszakák érdemes az erkélyre tenni, így ha fokhagymásat csinálunk nem veszi át a hűtő a szagokat. Érdemes este elkészíteni, hiszen 10 perc alatt készen van és reggel már kenhetjük is a pirítósunkra. 🙂

Mint láthatjátok tényleg pofon egyszerű, és akár egy hétig is eláll.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.