Házi vajkrém | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Házi vajkrém

webÉvek óta magamnak csinálom a vajkrémet. A betegségem kiderülése óta pedig tényleg csak ezt kenem a kenyeremre. Nem tartalmaz tartósítószereket, cukrot, adalékanyagokat. A diétámba lelkiismeret furdalás nélkül beilleszthető. És nem mellesleg isteni finom. :) És még olcsó is, hát kell ennél több?

 

Hozzávalók:

  • 850g tejföl
  • 2 ek só
  • ízlés szerint tehetünk bele fokhagymát, petrezselymet, borsot, chilit és ami éppen eszünkbe jut

 

Elkészítés:

  1. Vegyünk elő egy sűrűbben szőtt konyharuhát, egy szűrőt és egy nagyobb edényt. A szűrőt tegyük az edénybe a konyharuhát pedig a szűrőbe.
  2. Öntsük bele a tejfölt a konyharuhába, adjuk hozzá a sót és a többi ízesítőt. Attól függően, hogy milyen ízű vajkrémet szeretnénk készíteni. Nekünk a fokhagymás a kedvencünk, de csináltunk már chiliset és olívabogyósat is. Elrontani egyszerűen lehetetlen. :)
  3. Takarjuk be a konyharuhával és hagyjuk így állni egy éjszakát, hogy a savó kicsöpögjön belőle. Mikor már hűvösek az éjszakák érdemes az erkélyre tenni, így ha fokhagymásat csinálunk nem veszi át a hűtő a szagokat. Érdemes este elkészíteni, hiszen 10 perc alatt készen van és reggel már kenhetjük is a pirítósunkra. :)

Mint láthatjátok tényleg pofon egyszerű, és akár egy hétig is eláll.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.