Házi BBQ szósz | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Házi BBQ szósz

web1_simaRengeteg féle-fajta BBQ szósz kapható manapság a piacon. De én – mint azt már tudjátok – a házilag készített dolgokat szeretem a legjobban, ízfokozók, adalékanyagok nélkül. Természetesen a különböző szószokhoz, mártogatósokhoz is így állok- házilag elkészítve sokkal finomabb. A BBQ szósz is ilyen. Rengeteg házi verziója is megtalálható, én most az egyik kedvencemet hoztam el nektek. De azért még tartogatok a tarsolyomban pár jó receptet. Bármilyen hús, zöldség mellé tálalható mártogatósnak. Nézzétek a receptet, pofon egyszerű:

 

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db friss chili paprika
  • 30 g vaj
  • Olíva olaj
  • 1 ek méz
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek mustár por
  • 1 ek worcester szósz
  • 100 g sűrített paradicsom
  • 1 ek szója szósz
  • 1 evk fehérbor ecet
  • 3 evk ketchup
  • 3-4 csepp tabasco szósz
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl víz

 

 

Elkészítés:

  1. A hagymát, fokhagymát, paprikát felaprítjuk.
  2. Egy edénybe beletesszük a vajat, hozzáadunk egy kevés olíva olajat és ezen megfuttatjuk a felaprított zöldségeket.
  3. Majd a tűzről levéve beletesszük a mézet, barna cukrot, mustár port. Visszarakjuk egy kicsit a tűzre, hogy a cukor elolvadjon.
  4. Majd ez után újra levesszük a tűzről és belehelyezzük a worcester szószt, sűrített paradicsomot, szója szószt, fehérbor ecetet, tabasco szószt, ketchupot, babérlevelet, vizet és egy kevés sót.
  5. Addig főzzük, míg jól be nem sűrűsödik.
  6. Majd botmixerrel ősszeturmixoljuk.

 

BBQ húsokra mázként isteni finom, de én sima sült vagy bundázott húsokhoz is szeretem, vagy akár zöldségek mellé is finom mártogatós.

Comments are closed.