Halas pástétomok | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Halas pástétomok

Halas pástétomolról hallottatok már? Ha nem, akkor itt az ideje kipróbálni. Tökéletes vendégváró ételek egy kis pirítossal vagy házi mini lepénykékkel tálalva. Én most az utóbbit válalsztottam és citromos rák-, füstölt lazac és füstölt pisztráng pástétomot készítettem hozzá. Meg is osztom veletek most az összes receptet.

 


Citromos rákpástétom

Hozzávalók:

  • 10-15 db rák
  • 1/2 citrom leve
  • Reszelt citromhéj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek majonéz
  • Bors

Elkészítés:

  1. A vajat megolvasztjuk. Beledobjuk a megtisztított rákokat és rányomjuk a fokhagymát. Én a spéci garnéla grill fűszerkeverékemből is szórtam rá. Körülbelül 3 percig sütjük.
  2. Kihűtjük és a fokhagymás vajjal együtt egy edénybe öntjük, majd botmixerrel pár másodpercig pürésítjük.
  3. Majd beleöntjük a citrom levét, lereszelt héját és a majonézt. Majd ismét pár másodpercig turmixoljuk. A lényeg hogy ne teljesen pépes hanem egy kicsit durvább állagot kapjunk.
  4. Találás előtt 1 órával hűtőbe tesszük.

 


Füstölt lazacpástétom

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg füstölt lazac
  • 1 kis hagyma
  • 1 kk tormakrém
  • 1 kk majonéz
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk bazsalikom
  • Bors

Elkészítés:

  1. A hagymát és a lazacot felaprítjuk. A hagymákat a vaj felén megpároljuk.
  2. A lazacot egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a megpárolt hagymát, bazsalikomot, majonézt, tormakrémet és a maradék vajat.
  3. Robotgéppel simára keverjük.

 


Füstölt pisztrángpástétom 

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt pisztráng filé
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 ek citromlé
  • 1 kk tormakrém
  • 1 kk majonéz
  • 4 szál friss petrezselyem
  • 1 ek metélőhagyma
  • Bors

Elkészítés:

  1. A pisztrángot a puha vajjal és krémsajttal elkeverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és mégegyszer robotgéppel simára keverjük.

 


Mini lepényke

Hozzávaló:

  • 6 dkg sütőporos liszt
  • 1 ek metélőhagyma
  • 1 tojás sárgája
  • 1,5 dl tej

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük és mixerrel simára keverjük.
  2. A bekevert tésztát 15 percig félretesszük.
  3. Majd vékonyan kiolajozott serpenyőben kiskanálnyi adagokat elegyengetünk.
  4. Mindkét oldalát megsütjük.
  5. Végén megkenjük a pástétomokkal.

Comments are closed.