Ízesmester.hu

Grill scampi és calamary Ciprusról

grill_webEgyenesen Ciprusról jelentkezem! Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy legjobb barátnőm itt él. 🙂 Bár még csak most járok itt először, de nem utoljára. 🙂 Mint tudjátok, imádok mindent ami a tengerből jön. Sajnos itt hiába a tenger közelsége, mert az éttermek nagy százalékában fagyasztott tintahalat, rákot adnak. Nem is értjük, hogy ez hogy lehetséges. 🙁 Természetesen megoldottuk ezt a problémát. 🙂 Saját magunknak grilleztünk finom halakat. Most a scampi és calamary receptjét hoztam el nektek.

 

Hozzávalók kb 4-5 személyre:

  • 0.5 kg scampi (rák) páncéljában
  • 0.5 kg calamary (tintahal) tisztítva
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1/2 chili
  • 1 db citrom leve
  • Olívaolaj
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a pácot. Egy kevés olívaolajat tálba öntünk, a fokhagymát belezúzzuk, a felaprított chilit, a citrom levét beletesszük, sózzuk, borsozzuk.
  2. A pácba beleforgatjuk a rákot és a tintahalat. Minimum 30 percen keresztül állni hagyjuk.
  3. A pácolás után feldobjuk a grillre és maximum 3 percig sütjük. Tényleg ez legyen a maximum idő, különben a tintahal húsa túlsül és rágós lesz.
  4. Salátával, tzatzikivel, hasábbal tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Comments are closed.