Ízesmester.hu

Reggeli tippek: Frittata

kesz_webMa a megszokottól eltérően, nem egy gyorsan elkészíthető ételt hoztam nektek. Ezt a reggelit inkább hétvégére ajánlom elkészítés szempontjából, de biztosan megéri. Nagyon tartalmas étel, és a kicsit is imádni fogják. Ezek után a sima tojásrántotta helyett biztosan frittatát fognak kérni. 🙂

 

Hozzávalók 4 főre:

  • 12 db tojás
  • 1-2 közepes krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Szalámi ízlés szerint
  • 1/2 hegyespaprika
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 7-8 kanál mascarpone
  • Bazsalikom
  • Bors

 

 

Elkészítés:

  1. A zöldségeket és a kolbászt előre felszeleteljük.
  2. Előkészítünk egy  nagyobb serpenyőt, ami sütőbe is helyezhető. A gázt mindenképp a legkisebb fokozatosn égessük alatta.
  3. A serpenyő aljára helyezzük az összevágott krumplit és hagymát.
  4. Következő lépésként ráöntjük a már felvert tojásokat, amiket sóval, borssal és bazsalikommal ízesítünk. Ízlés szerint egy kis chilit is tehetünk hozzá.
  5. Majd rétegezve hozzáadjuk a többi összetevőt. A mascarponét, a paprikát, szalámit, paradicsomot és szárított paradicsomot.
  6. Megszórjuk a tetejét sajttal.
  7. 15 perc után előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük, és körülbelül 15 percen keresztül sütjük.

És el is készült a kiadós reggelink. Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

Képek:

krumpli_hagymatojasmascarponeszalamipaprikaparadicsomoksajtsutoszelet_web

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.