Ízesmester.hu

Fokhagymás-rákos spaghetti

oldalrol_tanyer_webGyorsan szeretnél készíteni valami finomat? Nincs sok hozzávaló otthon? Most megmutatom nektek, hogy kevés alapanyagból hogy lehet egy isteni finom ételt elkészíteni, mindössze 10 perc alatt. Fokhagyma minden háznál található, a nyárnak köszönhetően friss zöldség is van itthon, nálunk a mélyhűtő  mindig rejt királyrákot. Ha szeretitek a tengeri herkentyűket, akkor érdemes tenni a hűtőbe, mert hamar kiolvadnak és könnyen elkészíthetőek. A tésztánál gyorsabban pedig semmi sem készül el. Íme a recept:

 

Hozzávalók:

  • 250g spaghetti tészta
  • 20 db királyrák
  • 1 db paradicsom
  • 1 marék bébi spenót
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1,5-2 dl extra szűz olívaolaj

 

Elkészítés:

  1. A tésztákat lobogó, sós vízben feltesszük főni.
  2. Míg a tészta fő elkészítjük a feltétet.
  3. A fokhagymákat belenyomjuk a 1,5-2 dl olívaolajba. Ezzel fogjuk meglocsolni a tésztánkat.
  4. A paradicsomokat kis kockákra aprítjuk, de ha van otthon koktél paradicsom, akkor az is tökéletes az ételhez.
  5. A rákokat egy kis olívaolajon hirtelen mesütjük. Sózzuk-borsozzuk.
  6. A tésztánk megfőtt. Mélyebb tányérban tálaljuk, alaposan meglocsoljuk a fokhagymás olívaolajjal, köré szórjuk a spenótot, a tetejére pedig a paradicsomot és rákokat.
  7. A tetejét meghintjük egy kis parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.