Ízesmester.hu

Fehérboros tenger gyümölcse spaghetti

webImádok mindent ami a tengerből jön. Plusz imádom az olasz konyhát, és ha ez a kettő egyesül, akkor csakis valami igazán finom kerülhet az asztalra. Most egy kis rákot, tintahalat vegyítettem spaghettivel és mindezt fehérborban főztem. Annyira egyszerű, tökéletes ételt varázsoltam az asztalra. Egyenesen a tengerparton éreztük magunkat. Nézzétek meg a receptet, garantálom, hogy nektek is meg fog jönni a kedvetek az elkészítéséhez.

 

Hozzávalók 2 személyre:

 

  • 250 g spaghetti tészta
  • 3 db nagyobb tintahal
  • 12 db tisztított rák
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 3 dl fehérbor
  • 15 dkg paradicsom
  • 1/4 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. A tintahalat megtisztítjuk. Mégpedig úgy, hogy a bensőségeket eltávolítjuk, fejét és a fejen található lábakat is levágjuk. A fejet kidobjuk, viszont a lábakat felhasználjuk. A “gerincét” kihúzzuk. A külső színezett bőrt lehúzzuk. A felhasználható részeket alaposan átöblítjük. Majd félbevágjuk és ujjnyi vastagságokat szeletelünk.
  2. A tésztát sós vízben feltesszük főni.
  3. Egy edényben, kevés olíva olajon a tisztított garnélát és tintahalat a fokhagymákkal megpirítjuk, de tényleg csak kicsit, erre nagyon vigyázzunk. Majd hozzáadjuk a fehérbort és a borsot, felaprított petrezselymet és kb öt percig pároljuk. Nem szabad túlfőzni, mert az sem a garnélának, sem a tintahalnak nem tesz jót. Nem rágós húst szeretnénk, hanem puha omlósat.
  4. A koktél paradicsomokat felnégyeljük. A póréhagymát félbevágjuk és felszeleteljük.
  5. A garnélát és a tintahalat kiemeljük. És a fehérboros lébe beledobjuk a paradicsomokat és a póréhagymát. Kb 10 percig pároljuk.
  6. Majd a végén sózzuk, visszatesszük a herkentyűket és beleforgatjuk a spaghetti tésztát. Egy kevés pecorino sajttal megszórjuk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Comments are closed.