Ízesmester.hu

Éljen a tudatos táplálkozás – készítsünk házi gyümölcsjoghurtot

webEgyik nap rátaláltam az interneten egy számomra rémisztő videóra. A címe: Az élelmiszeripar trükkjei. Lehet facebookon találkoztatok is vele, mert megosztottam az oldalon. Ez a videó egyértelműen bemutatja, hogy folyamatosan becsapnak minket az élelmiszer gyártók. Nem az van a termékekben, ahogy az fel van tüntetve a címkéken. Minden tele van adalékanyagokkal, cukrokkal, ízfokozókkal… stb. Engem ez teljesen megrémített, hiszen évek óta próbáljuk ezeket a felesleges anyagokat kihagyni az étrendünkből. Főleg azóta, mióta kiderült, hogy hormon problémával küszködöm és ennek a kialakulásához sajnos a rossz minőségű ételek is nagyban hozzájárultak. Sok ilyen csalásnak utána jártam, sok cikket, véleményt, fórumot felkutattam, hogy minél tudatosabban el tudjam kerülni ezeket a szervezetem számára haszontalan és rossz dolgokat. Sajnos van még mit tanulni és ez a videó nagyon jó volt arra, hogy erre rádöbbentsen. Ebben a műsorban az egyik dolog ami megfogott, az a joghurtokkal való átverés. Sajnos ne várjunk sok gyümölcsöt ezekben a termékekben. Ezek aromák, színezékek, koncentrátumok, tartósítószerek és minden olyan dolog, amivel az érzékszerveink által hatnak az agyunkra. Én azt tudom javasolni, ha egy kicsit is tehetitek és fontos számotokra az egészségetek, akkor ne menjetek el ezek mellett a dolgok mellett. Ne engedjétek becsapni magatokat. Próbáljatok meg minél többször otthon főzni, olyan alapanyagokból amik nincsenek tele mindenféle felesleges dolgokkal. Nem megyek messzire, csak a piacig, ahol megveheted a nénikétől a saját kertjében termett zöldségeket. Vagy az ő általa nevelt csirkének a húsát. Higgyétek el, hogy az a kisebb, koszosabb paprika sokkal ízletesebb, mint a szupermarketben vásárolt kétszer akkora, de napot nem látott paprika vagy paradicsom. Bolti joghurt helyett, ti is tudtok készíteni a családnak, méghozzá olyat, ami telis-tele van gyümölccsel és biztosan nem tartalmaz adalékanyagokat. Nem mellékesen két perc alatt készen van. 🙂 Nézzétek, csak ez a 3 összetevő kell:

 

 

  • Natur joghurt – a mennyiség attól függ, hogy mekkora adagot szeretnénk
  • Bármilyen friss, vagy a téli szezonban fagyasztott gyümölcs
  • Méz vagy stevia

 

 

Az elkészítése pedig rém egyszerű.

A  joghurtot egy mélyebb tálba helyezzük. Hozzáadjuk a gyümölcsök 2/3-át, stéviát és botmixerrel a legkiseb fokozaton összeturmixoljuk. A maradék 1/3-ot vagy belekeverjük, vagy tálaláskor a tetejére tesszük. Készen is van a szuper finom gyümölcs joghurtunk.

 

Látjátok, nem nagy ördöngősség. Konyhai tudomány sem kell hozzá. De ezzel már egy lépéssel előrébb kerültetek a tudatos táplálkozás felé.

Itt meg is nézhetitek a videót:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.