Ízesmester.hu

Diétás túrógombóc zabkorpával

webEz az az édesség amit diéta alatt is fogyaszthattok. Persze csak az alapanyagok szigorú betartásával. Megmondom őszintén féltem attól, hogy páromnak ez már “túl” diétás lesz. De az az igazság, hogy nagyon ízlett neki, így biztosan fogok máskor is ilyet készíteni. Cukorbetegek, diétázók és az egészséges életmód mellett elkötelezettek is bármikor fogyaszthatják.

 

Hozzávalók:

  • 500 g zsírszegény túró
  • 150 g zabkorpa
  • 3 db tojás
  • növényi alapú natur joghurt
  • fahéj
  • édesítő

 

Elkészítés:

  1. A túrót egy tálban összekeverjük 100 g zabkorpával, 3 tojással, édesítőszerrel. Egy kicsit állni hagyjuk, had szívja meg egy kicsit magát a zabkorpa. Majd gombócokat formázunk belőle.
  2. Sós vizet felteszünk forrni.
  3. 50 g zabkorpát egy kevés olíva olajon megpirítjuk, mint ha prézlit készítenénk. Fahéjjal és édesítővel ízesítjük.
  4. Lobogó vízbe beledobjuk a gombócokat. Akkor kész ha feljönnek a víz tetejére.
  5. A megfőtt gombócokat beleforgatjuk a pirított zabkorpába.
  6. A gombócok tetejére édesített natur joghurtot teszünk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.