Currys csirke | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Currys csirke

webNézzétek ezt a csodás ételt. Gyönyörű színe van ugye? Ezt pedig nem másnak, mint a currynek köszönheti. Pár hónapja beszereztem egy kis csomag édeskés curryt, érdekes mert egészen eddig nem mertem kipróbálni. Egy kicsit féltem ettől a fűszertől. De úgy döntöttem, hogy mégiscsak kipróbálom, max ha nem ízlik akkor többet nem kísérletezem vele. Hát szerencsére nem így lett. De azért hozzá teszem, hogy nem saját kútfőből jött a recept. A legprofibb szakácsot “hívtam” meg a konyhámba – természetesen internet segítségével – akitől ezt a tuti receptet szereztem. Aki nem más mint Jamie Oliver. Imádom Jamie receptjeit annyira egyszerűek és finomak. Ez az étel is az és ráadásul még szuper egészséges is. A diétámba minden gond nélkül beilleszthető.

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g csirkemell
  • 120 g barnarizs
  • 1/2 db karfiol
  • 1 kis doboz natur joghurt
  • 2 kk édeskés curry
  • 1 fél hüvelykujjnyi gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk fahéj
  • 1/2 kk kurkuma
  • 1 ek balzsamecet
  • 1/2 citrom leve
  • 2 kk barna mustármag
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. A karfiol rózsáit szétszedjük és enyhén sós vízben fél keményre főzzük.
  2. Egy turmix gépben elkészítjük a fűszeres pácot. A joghurtot, curryt, gyömbért, fokhagymát, fahéjjat, kurkumát, balzsamecetet és citrom levét összeturmixoljuk. Majd egy jénai tál aljára öntjük.
  3. A csirkét megmossuk, majd közepes vastagságú szeleteket vágunk. A tetejét beirdaljuk, mint amikor a kacsa bőrét szeretnénk szép ropogósra sütni.
  4. A félig főtt karfiolt és csirkét jó alaposan megforgatjuk a fűszeres joghurtban. Sózzuk, borsozzuk és hintsük meg a barna mustármaggal. Majd 200 fokon 20 percig süssük.
  5. Míg sül a csirkénk elkészítjük a barnarizst. Én mindig előre főzött zacskós rizsből készítem a barnarizst. És most ehhez az ételhet nem kell fűszeresnek lennie a köretnek, mert a currys csirkének kell dominálnia.
  6. A rizzsel és friss salátával tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Comments are closed.