Citromos csirke petrezselymes újburgonyával | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Citromos csirke petrezselymes újburgonyával

webVégre itt a tavasz és megjelennek a piacon a frissebbnél-frissebb zöldségek és gyümölcsök. Én most az újkrumplira repültem rá de nagyon gyorsan. Imádom sós vízben főve, friss petrezselyemmel. Na de ehhez a körethez valami könnyű, friss főétel illik. Egy olyan amiből már sejteni lehet hogy lassan itt a nyár. Én fincsi citrusos csirkét gondoltam hozzá, fokhagymás tejfölös mártogatóssal. Azt kell mondanom, hogy bejött. :) 

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db alsó comb bőrével
  • 4 db felső comb bőrével
  • 2 db citrom
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kg újkrumpli
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • Friss kakukkfű
  • Friss rozmaring
  • 1/2 kk rózsbors
  • 1/2 kk feketebors
  • 1 db húsleves kocka
  • 2,5 dl tejföl

 

 

Elkészítés:

  1. A húst jól átmossuk. Egy edénybe tesszük, majd annyi vizet engedünk rá, hogy éppen ellepje.
  2. 1 db citromot felkarikázunk, majd egy maréknyi frissen vágott kakukkfűvel és 4 szál rozmaringgal a vízbe dobjuk.
  3. Aztán belekerül a húsleves kocka, a rózsabors, feketebors és fél fej fokhagyma.
  4. Ebben a fűszeres vízben kezdjük el főzni a húsokat. Én kb 40 percig tettem ezt. A lényeg, hogy puhára főzzük és jól átvegye a citrusos-friss fűszeres ízt.
  5. Ha ezzel megvagyunk, akkor jénaiba helyezzük a húst, nagyon kevés levet öntünk alá, éppen hogy ne száradjon ki. És még egy citromot felkarikázva mellé helyezünk. A bőrét sózzuk-borsozzuk.
  6. Majd előmelegített 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a bőre meg nem pirul. Én ezt grill funkción tettem.
  7. Míg sül a husi. A krumplikat kisebb, egyforma darabokja vágjuk. Kicsi újburgonyánál ezt nagyon egyszerű megoldani. :) Majd sós vízben megfőzzük és friss petrezselyemmel összekeverjük.
  8. Végül fokhagymás tejfölt készítünk, ami a legegyszerűbb az egészben. A tejfölt sózzuk és ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát zúzunk bele.

 

El is készült az isteni ebédünk, vagy vacsoránk, ki minek szánja. :)

 

Fogyasszátok egészséggel! :)

Comments are closed.