Ízesmester.hu

Brokkolis Spaghetti

web
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a brokkolit. Viszont már nagyon untam a naturcsirke-párolt brokkoli kombinációt. Arra gondoltam, hogy miért ne kezelhetném úgy a brokkolit, mint a többi másik zöldséget. Ekkor jött az az ötlet, hogy belecsempészem valami tésztaételbe. Mivel még nem csináltam ilyen kombinációt, ezért csínyján bántam a fűszerekkel és a többi hozzávalóval. Aggodalomra semmi gond, mert így is egy nagyon könnyű és finom étel kerekedett belőle.

 

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 1 brokkoli
  • 250 g spaghetti
  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl víz
  • 5 dkg sótlan mogyoró
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Szerecsendió
  • Bazsalikom
  • Chili
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. A hagymát felaprítom. A brokkoli rózsáit kisebb darabokra szedem. Felteszem forrni a vizet a tésztának.
  2. A felaprított hagymát egy kevés olajon megdinsztelem. A brokkolit gőzben, félkeményre párolom. Semmiképp se főzzük szét!
  3. Felkockázzuk a csirkemellet és a hagymához adjuk. Fehéredésig sütjük.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt, belezúzzuk a fokhagymát és egy kevés vizet adunk hozzá. Megvárjuk, míg egy kicsit sűrűbb levet kapunk.
  5. A tésztát lobogó vízben főzzük. Ne tegyünk a vízbe olajat, mert úgy nehezebben tudja magához venni a tészta a szaftot.
  6. A kész brokkolit szerecsendióval, sóval, borssal ízesítem, és hozzáadom a tejszínes csirkéhez.
  7. Végül az egész feltétet bazsalikommal, chilivel, sóval, borssal ízesítem.
  8. Zsíradék nélkül a mogyorókat egy kicsit megpirítom, madj a tésztával együtt a brokkolis-tejszínes csirkéhez adom.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.