Birsalmával töltött pulykamell | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Birsalmával töltött pulykamell

Régóta tele van az internet a muffin sütőben sütött finomságokkal. Végre nekem is jött egy recept ötlet, amikor úgy gondoltam, hogy kipróbálom ezt a sütési módszert. Azt kell mondanom, hogy zseniális ötlet. Ezentúl a töltött húsokat csak muffin sütőben fogom sütni. Így biztosan nem folyik ki a töltelék. Most bacont tettem a formák aljára, majd vékonyra klopfolt húst, birsalma kompótot és a tetejére camembert sajtot. Nagyon finom lett!

 

Hozzávalók 12 db formához:

  • 12 db bacon szalonna
  • 30 dkg pulykamell
  • 12 közepes kocka birsalma kompót
  • 10 dkg camembert sajt
  • Kakukkfű
  • Olíva olaj
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. A husit vékonyra klopfolom, meglocsolom egy kis olívával, hintek rá kakukkfüvet, sózom-borsozom. Körülbelül egy fél órát hagyjuk így pácolódni.
  2. A formákat nagyon vékonyan kikentem egy kis mangalica zsírral. Majd szépen belehelyeztem a bacon szalonnát.
  3. A vékony husikat a szalonnára helyeztem, egy kicsit beletömködtem a formába. Ha nagyok a szeletek, akkor vágjuk akkorára amekkora nekünk megfelelő.
  4. Majd a husira helyeztem a birsalmákat és a tetejére pedig a camembert sajtot.
  5. 180 fokon körülbelül 30 percig sütöttem.

A teteje és az oldala finom ropogósra sült, köményes-barna mustármagos basmati risszel tálaltam.

A cukormentes birsalma kompót receptjét itt találjátok: http://izesmester.hu/birsalma-kompot/

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

 

 

Comments are closed.