Bazsalikom pestós taglietelle garnélával | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Bazsalikom pestós taglietelle garnélával

allitott_webTegnap reggel a halpiacon jártunk. Tintahalt szerettem volna készíteni nektek, de azt mondták, hogy telihold van és ilyenkor nem tudnak rájuk halászni, jöjjünk vissza két nap múlva. Nem bántam, mert sok finomságot találtunk még. A rák az egyik kedvenc eledeleim közé tartozik, így nem volt kérdés, hogy ha nincs friss tintahal, akkor friss rákot vegyek. Volt is egy nagyon egyszerű és finom receptem, amit még eddig nem osztottam meg veletek. Hát itt volt az ideje, mert ezt az étet tényleg rendszeresen elkészítem otthon is. :) Nézzétek, ez is 10 perc alatt készen van :)

 

Hozzávalók:

  • 250 g taglietelle
  • 15 db rák
  • 1 tejszín
  • 2 kanál bazsalikom pesto
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék fenyőmag
  • Bors
  • Bazsalikom

 

Elkészítés:

  1. A tésztát feltesszük főni. Ez idő alatt elkészítjük a szószt és a garnélákat.
  2. A tejszínt egy kicsit felforraljuk, beletesszük a  két kanál pestot, belenyomunk egy fokhagymát, és sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük.
  3. A garnélákat kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és két gerezd fokhagymát nyomunk rá.
  4. Ha megfőtt a tésztánk, akkor összekeverjük a tejszínes pestós szósszal.
  5. A pirított garnélákat köré helyezzük és fenyőmaggal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

 

Tipp: Ne féljünk a fenyőmagtól! Hihetetlenül finom íze van, és az olasz átelekhez kifejezetten passzol.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.