Bazsalikom Pesto | Ízesmester.hu
Ízesmester.hu

Bazsalikom Pesto

kesz_webNyaralásból hazaérkezve örömmel vettem észre, hogy bazsalikomjaim túlélték ezt a három hetet, sőt, szebbek lettek, mint bármikor. Erre készültem egész nyáron, hogy egyszerre annyi levelet tudjak leszedni a bokrokról, hogy egy kis üveg bazsalikom pestót tudjak készíteni. Végre sikerült, és az az igazság, hogy ezek után már nem is szívesen eszem meg a bolti pestót. De sajnos arra nincs nagyon lehetőségem- az itthoni időjárási viszonyok miatt – hogy egész évben házit készítsek. Viszont mindenki, aki tehetei egyszer készítsen saját maga bazsalikom pestót! :)

 

Hozzávalók:

  • 2 nagy marék bazsalikom levél
  • 15 g fenyőmag
  • 50 g parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Olívaolaj
  • Bors

 

Elkészítés:

  1. A bazsalikom leveleket letépkedjük és átmossuk, majd konyharuhán megszárítjuk.
  2. Az eredeti recept szerint mozsárban kell elkészíteni a pestót, de én ezt időigényesnek találtam, ezért turmixgéppel készítettem el, annak is a legkisebb fokozatával.
  3. A fenyőmagokat zsíradék használata nélkül picit megpirítjuk.
  4. Az olívaolajon kívül minden hozzávalót a turmixgépbe teszünk, és lassan elkezdjük pépesíteni.
  5. Fokozatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat, míg krémes állagot nem kapunk.
  6. Sózzuk és ízlés szerint egy kis borsot is tehetünk hozzá.

Jó étvágyat kívánok! :)

10353042_832058510147526_8799748440186506407_n

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.